Gå til sidens hovedinnhold

Vil gi læreplassgaranti for alle i Nordland

Artikkelen er over 3 år gammel

Arbeiderpartiet vil innføre læreplass-garanti i Nordland.

Under Nordland fylkestings samling i Svolvær denne uken, gikk en enstemmig utdanningskomité inn for ordningen.
Hvert år står flere hundre ungdommer i Nordland uten læreplass når november avrunder formidlingsåret for lærlinger. Dette er av de viktigste årsakene til at elevene i videregående opplæring ikke fullfører utdanningsløpet sitt.

- En læreplassgaranti er svært viktig. Vi er nødt til å sette inn alle de virkemidler som er mulig. Jeg er spesielt fornøyd med at Arbeiderpartiet, SV, Senterpartiet, KrF, FrP og Høyre sammen fikk til dette banebrytende tiltaket, sier en fornøyd komiteleder Tom Vidar Karlsen (Ap) i en pressemelding.

Nordland som pilotfylke

Tanken om en læreplassgaranti er ny i Norge. Men dette virkemidlet finnes allerede i Østerrike og Nederland. 

- Vi mener at Nordland bør bli et nasjonalt pilotfylke i Norge. Forslaget om læreplassgaranti ble enstemmig vedtatt i komiteen, sier medlem i utdanningskomiteen Simon Johnsen (Ap).

Alle kvalifiserte skal med

- Vi formidlet rekordmange læreplasser i 2017. Men fortsatt står 180 personer uten. Vi har svært dyktige, framtidige fagarbeidere klar for å komme ut i lære. Det gjelder de fleste bransjene. Vår ambisjon er at alle som er kvalifisert, skal få læreplass, sier fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen (Ap).

Kommentarer til denne saken