[AVISA NORDLAND] KrFs landsstyre har ikke tillit til justis-, beredskaps- og innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Det ble konklusjonen etter et fire timer langt møte mandag ettermiddag.

Alle fylkeslederne, inkludert Ingelin Noresjø fra Fauske, var til stede på møtet. Noresjø vil overfor an.no ikke gå inn på hva som ble diskutert på møtet, men skriver i en Facebook-status publisert mandag kveld at KrF i Nordland har uttrykt at nok får være nok.

Til an.no utdyper hun:

– Dette handler om hvilken tillit vi har til hverandre og hvilket debattklima som utspiller seg. Det er klart at den unge generasjonen, særlig unge AUF-ere, som har opplevd terror, er bekymret over det de nå ser på nett.

– Vi i KrF kan ikke finne oss i at dette er et debattklima som landets justisminister er med på, sier Noresjø. Hun legger til:

– Denne saken handler ikke bare om ett enkelt Facebook-innlegg. Det handler om tillit, og om en debatt som må være anstendig.

Massiv støtte

Fylkeslederen opplever massiv støtte fra folk som har fulgt diskusjonen.

– Det har kommet mange meldinger fra folk som er glade for at KrF nå sier klart hva vi står for. Det er akkurat som om mange puster lettet ut nå.

Noresjø ønsker ikke å mene noe om tirsdagens behandling av mistillitsforslaget mot Sylvi Listhaug, og viser til partileder Knut Arild Hareides uttalelser. Etter landsstyremøtet sa Hareide:

– KrFs landsstyre har gitt et tydelig råd til stortingsgruppa i KrF. Landsstyret har uttrykt at de ikke har tillit til den sittende justisministeren. Og de ber Erna Solberg (H) om å ta grep, så vi unngår å få en mistillitssituasjon i Stortinget i morgen. KrFs landsstyre har også gitt stortingsgruppen mandat og tillit til å håndtere saken som vil komme i Stortinget i morgen. Jeg kommer ikke til å kommentere denne saken videre før jeg går på Stortingets talerstol tirsdag.

«Nok er nok»

an.no har fått tillatelse til å gjengi Noresjøs Facebook-status. Hun skrev:

Den siste ukes hendelser har gitt KrF og også meg, rekordmange innspill og tilbakemeldinger. Mange unge i landet er bekymret. De uttrykker bekymring for debattklimaet som utspiller seg, særlig på sosiale medier. De frykter framtiden og hva det gjør med samfunnet vårt. Nordland KrF deler den bekymringen, og det har jeg uttrykt i Landsstyret i dag.

KrF har fått nok av hatytringer, polarisering og mistrohet mot meningsmotstandere. Sylvi Listhaug har bidratt til dette usunne debattklimaet, og det kan ikke KrF som parti godta av landets justisminister – som har ansvar for lov, rett og beredskap. KrF har derfor ikke tillit til landets justisminister.

KrF ønsker en anstendighet i debatten og en anstendighet i politikken. KrF ser ikke at vi får det med Sylvi Listhaug som justisminister. Derfor har også Nordland KrF uttrykt at nok får være nok. Jeg er stolt av Landsstyret, av Knut Arild Hareide og våre mange tillitsvalgte, som følger hjertet og sier «det er forskjell på tilgivelse og tillit», og handler på det.