Hai på over ett tonn tatt i Nordland

Andfjorden  20180711.
Svenske Mikael Åkesson dro opp en håkjerring på 1054,7 kilo, fra over 500 meters dyp i Andfjorden i Nordland i helgen. Det er den tredje største som noen gang er tatt på stang Håkjerringen som er en dypvannshaien var over fire meter lang, med en omkrets på nesten tre meter.
Foto: Privat/Nordic Sea Angling / NTB scanpix

Andfjorden 20180711. Svenske Mikael Åkesson dro opp en håkjerring på 1054,7 kilo, fra over 500 meters dyp i Andfjorden i Nordland i helgen. Det er den tredje største som noen gang er tatt på stang Håkjerringen som er en dypvannshaien var over fire meter lang, med en omkrets på nesten tre meter. Foto: Privat/Nordic Sea Angling / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Svenske Mikael Åkesson fikk en håkjerring på over ett tonn i Andfjorden i Nordland i helgen. Fisken er den tredje største som noen gang er tatt på stang.

Ifølge nettstedet Hooked brukte svensken halvannen time på å kjempe mot haien, som ble fanget på over 500 meters dyp.

Den var 406 centimeter lang. Håkjerringer som tas på stang, måles mens de er i sjøen. Dermed kan de settes ut igjen. Det benyttes en tabell for å estimere fiskens vekt med stor nøyaktighet. Da ble resultatet 1054,7 kilo.

Fisken fikk svømme uskadd videre etter målingen.

– Dette tåler håkjerringene godt, da de ikke har svømmeblære og derfor ikke blir trykkskadd, skriver Hooked.

Verdensrekorden for fisk tatt på stang innehas av Alfred Dean, som fanget en hvalhai på 1.208 kilo i Australia i 1959. Så følger norske Asgeir Alvestads fangst av en håkjerring på 1.099 kilo i Nedstrandsfjorden i Rogaland i 2013. Åkessons håkjerring legger seg som nummer tre på lista.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken