Nå er disse radiokanalenes FM-sendinger i Nordland historie

Av
DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

Oppdatert: Klokka 11.11 ble FM-nettet i Nordland stengt, og det var Mosjøens egen Berith Pauline Olderskog som fikk æren av å dra i den symbolske spaken direkte på NRK1.

(Avisa Nordland): Mange har tatt turen til Bodø og Stormen bibliotek for å ta farvel med FM-sendingene i Nordland fra de største radiokanalene i landet.

Blåsere fra Kringkastingsorkesteret ledet an med fanfare, før det ble en akustisk framført låt av Kristian Kristensen da det direktesendte showet startet. 

Ledet av radioprofilene Marte Stokstad, Michael Andreassen og Geir Schau fra henholdsvis fra NRK, P4 og Radio Norge skal showet følge lytterne og de frammøtte før den såkalte slokkingen av FM-nettet formelt skal markeres. 

Mer musikk ble også med Kristian Kristensen - denne gang sammen med blåserne fra KORK på scenen.

Onsdag 11. januar klokken 11.11 slokkes de største landsdekkende radiokanalene, NRKs kanaler, P4 og Radio Norge sine sendinger over det tradisjonsrike FM-nettet.

Det har vært planlagt i lang tid, men i dag er altså selve dagen.

Nordland er først ut av fylkene i denne overgangen fra FM til DAB-radio.

Dette skulle derfor markeres skikkelig med et stort arrangement i Stormen ledet av radioprofilene Seremonien skal ledes av radioprofilene Marte Stokstad, Michael Andreassen og Geir Skau fra henholdsvis NRK, P4 og Radio Norge.

En rekke aktører fra radiobransjen er i Bodø for anledningen deriblant, radiosjef Marius Lillelien i NRK, P4-sjef Kenneth Andresen og Radio Norge-sjef Lasse Kokvik.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er også til stede i Stormen for å markere overgangen fra FM til DAB i Nordland.

Utenlandske medier er også i Bodø for å dekke hendelsen.

Artikkeltags