Må spare 15 millioner kroner – reduserer buss og båttilbudet

Samferdselssjef Odd Steinar Åfar Viseth i Nordland fylkeskommune.

Samferdselssjef Odd Steinar Åfar Viseth i Nordland fylkeskommune. Foto:

Med reduksjoner i overføringene fra staten på 459 millioner kroner, må Samferdselsavdelingen i Nordland fylkeskommune redusere tilbud for å spare 15 millioner kroner på båt- og busstilbudet.

DEL

– Det er uheldig. Men vår del av reduksjonen fra staten vil merkes, sier samferdselssjef Odd Steinar Åfar Viseth i en pressemelding fra Nordland fylkeskommune.

I pressemeldingen står det videre at de rutene som reduseres eller tas bort, vil være de bussrutene som har færrest passasjerer, og som vil merkest minst.

– Vi foreslår å ta bort en del ruter med under én passasjer i snitt på turene. Men også noen ruter med opp til fire-fem passasjerer i snitt blir berørt, sier Viseth.

Samferdselssjefen sier at for båtrutene som kuttes vil disse også gjøres så skånsomt som mulig.

– Det vil være midt-på-dagen-turer. For passasjerene betyr det at man kanskje må reise tidligere eller senere. Men vi tar ikke bort noen tilbud totalt i denne runden. De store endringene og tilpasningene ble gjort da det nye samferdselskartet ble lagt for et år siden, sier Viseth i pressemeldingen.

Lisen over kutt og endringer ble sendt på høring til kommunene før helgen. Kommunene får en måned til å melde sin reaksjon tilbake til Samferdselsavdelingen.

– Det må presiseres at en del av endringene skal tre i kraft allerede 1. februar 2020 for å oppnå de nødvendige besparelsene, som jo er årsaken til nedskjæringene vi gjør på rutetilbudet. Om kommunene vil prioritere å legge ned andre ruter enn de vi har foreslått, så er vi absolutt åpne for en dialog om det, avslutter samferdselssjefen.

Blant forslagene til kutt i tilbudet er blant annet disse rutene:

Linje 200
Mo - Mosjøen - Mo

Rute 18-253
Mosjøen - Granmoen - Elsfjord

Rute 18-231
Hattfjelldal - Mosjøen - Hattfjelldal

Rute 18-235
Trofors - Majavatn

Rute 18-244
Hattfjelldal Varntresk - Bakketun

Rute 23-703
Brønnøysund - Mosjøen

Rute 23-704
Brønnøysund - Sandnessjøen

Artikkeltags