Markerer 100 år med høyere utdanning på Helgeland: – Vi trenger utdanning i hele landet

Marit Knutsdatter Strand representerer Senterpartiet og er medlem i utdanningskomiteen på Stortinget.

Marit Knutsdatter Strand representerer Senterpartiet og er medlem i utdanningskomiteen på Stortinget. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Stortingsrepresentant Marit Knutsdatter Strand gleder seg til å snakke om utdanningspolitikk på konferansen om høyere utdanning på Nesna torsdag.

DEL

– Vi i Senterpartiet tror ikke alt stort nødvendigvis er bra og er kritisk til sentralisering og fusjoner i mange sektorer, sier medlem i utdanningskomiteen på Stortinget, Marit Strand i en pressemelding fra Nesna kommune.

– Vi ser at det har vært et enormt trykk mot de campusene som ligger utenfor byene, og følger nøye med på det. Vi trenger utdanning i hele landet, også i distriktene. Jeg gleder meg til å komme til Nesna for å legge fram vårt syn på høyere utdanning i distriktene og høre om hvilke erfaringer som er gjort på Nesna i forhold til fusjonen med Nord Universitet, legger hun til.

Strand skal delta på den utdanningspolitiske konferansen «Nye 100 år» i regi av Nesna kommune på torsdag. Hun skal dele podiet med blant annet professor ved UIT, Ottar Brox, førsteamanuensis Mats Persson Høgskolen i Østfold, leder i KS Nordland, Bård Anders Langø, Terje Lillebjerka fra Mo industripark, lærer Christina Storfjord Gjerstad, Alstahaug og prorektor Hanne Solheim Hansen ved Nord Universitet. Konferansen ledes av Anne Severinsen og Hanne Davidsen.

Det er Nesna kommune og Helgeland museum som inviterer til konferansen som foregår på Nord Universitet, Nesna.

Artikkeltags