Uvær fra sør på vei nordover: Sender ut obs-varsel for store områder

DEL

(Nordlys): Vestlandet og deler av Trønderlag treffes i dag av et lavtrykk som har utviklet seg til et stormsenter.

I sør advarer meteorlogene mot svært kraftige og farlige kastevinder, og uværet beskrives som en «høststorm» sommerstid, skriver yr.no.

- Hadde det vært høst, ville vi sagt at dette var ganske vanlig. Men det er veldig spesielt å få det nå på denne tiden. Det som gjør oss litt bekymret, er at folk kan være litt uforberedt på det som kommer, sier meteorolog Kristin Seter ved Meteorologisk institutt.

Også i nord får vi merke stormsenteret, eller i alle fall restene av det.

- Restene av uværet er på vei nordover

Meteorologisk institutt har derfor sendt ut obs-varsel for store deler av Nord-Norge, der i blant Lofoten, Vesterålen, Sør-Troms, Nord-Troms og Vest-Finnmark.

Meteorologikonsulent Rune Skoglund sier til Nordlys at det er årstiden som er bakgrunnen for obs-varselet. Hadde et slikt uvær kommet inn sent på høsten eller på vinterstid, ville det blitt ansett som mer normalt vær.

- Vi senker terskelen for å advare nå på sommeren. Folk er ute i småbåter og mange har satt opp trampolinen ute i hagen. Når vi sender ut obs-varsel nå, er det for å forberede folk på et vær som kan være litt uvanlig for årstiden vi er i, sier Skoglund.

På Helgeland meldes det opp mot liten kuling både på kysten og på innlandet fredag og lørdag.

«Det kan være farlig å ferdes i fjellet. Løse gjenstander som trampoliner og hagemøbler kan blåse avgårde. Vær forsiktig når du ferdes utendørs.», heter det i varselet.

Artikkeltags