Tre barn og en voksen kvinne hentet livløse opp av sjøen i Tromsø

Fire personer er hentet opp av sjøen ved sørlige delen av Tromsøya.

Fire personer er hentet opp av sjøen ved sørlige delen av Tromsøya. Foto:

Av

Politiet fant støvler og en barnevogn i vannkanten like ved der tre barn og en kvinne ble hentet livløse opp av sjøen i Tromsø. Tilstanden deres er ukjent.

DEL

– Per nå kan vi ikke si om det er begått en straffbar handling, en ulykke eller hva som har skjedd, sier politistasjonssjef Anita Hermandsen i Tromsø på en pressekonferanse mandag kveld.

Politiet kjenner ikke nasjonalitet eller identitet til de fire personene, men har en teori om hvem de er, og sier at det er snakk om relativt små barn.

Tilstanden deres er ukjent, men politiet har opplyst at det ble gitt livreddende førstehjelp på stedet, og at de fire personene var livløse da de ble hentet opp av sjøen.

Barnevogn og spor ned til vannet

De får mandag kveld fortsatt livreddende førstehjelp på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN). Sykehuset har varslet en oppdatering om tilstanden til de fire i 21.30-tiden.

Det var klokka 17.28 mandag kveld at politiet fikk melding om at noe hadde skjedd, og rykket ut til området Fagereng i Tromsø.

– Meldingen gikk på at det var observert en barnevogn og at det gikk spor ned til vannet. Når melder kom ned til vannet ble det gjort funn av gjenstander i vannkanten som gjorde at politiet måtte undersøke, og det ble da hentet fire personer opp, sier Hermandsen.

Støvler i vannkanten

Hun forteller at det gjort funn av støvler i vannkanten. Politiet vet ikke hvor lenge de fire personene har ligget i vannet.

Etter funnet av de tre barna og kvinnen i sjøen søkte nødetatene, dykkere, redningsskøyte og helikopter i en tid etter flere mulige personer i sjøen.

Politiet har iverksatt taktisk og teknisk etterforskning av saken, og de har bedt Tromsø kommune om å sette krisestab

Artikkeltags