(Nettavisen)

SISTE: Torsdag klokken 08:13 gikk fylkesråd Svein Eggesvik (Sp) på radioen hos NRK Nordland og bekreftet Nettavisens opplysninger:

– Vi sitter i posisjon i dag med Ap, SV, KrF, og der fikk man ikke et trygt flertall. Da velger vi også å snakke med Høyre, Frp og Venstre, for å se om det er mulig å få til noe der. Vi er i vanlige forhandlinger, sier han til NRK.

Han forteller at han og Senterpartiet skal møte høyresiden igjen torsdag.

I det som vil komme som et sjokk for Arbeiderpartiet, kan Senterpartiet bryte med Ap i Nordland. Dermed vil Ap miste makten i fylket for aller første gang.

Nordland Arbeiderparti har vært en bastion innad i partiet i lang tid, med fiskeriminister Bjørnar Skjæran som sitt fremste ansikt. Mandag holdt de stand på fylket, og gikk kun tilbake 2,3 prosentpoeng, til 24,4 prosent.

Dermed er de fortsatt størst i Nordland. Likevel blir Nettavisen fortalt av flere kilder at Senterpartiet og fylkesråd Svein Eggesvik (Sp) vurderer å vrake Ap til fordel for Høyre og Frp.

Sp har allerede kommet langt i forhandlingene med Høyre om makt på fylkestinget. De tre partiene har vært i samtaler med KrF, Venstre og Industri- og næringspartiet. De trenger bare ett av dem for å sikre flertallet.

Høyre gikk fram 7,1 prosentpoeng, til 22,9 prosent, mens Frp gikk fram 3,0 til 12,7 prosent.

Torsdag morgen skal partiene gjøre det kjent at de forhandler om maktskifte i fylket, blir Nettavisen fortalt.

Les også

Ap-politikerne truet med massivt fergekutt for å spare penger - så reiste de på studietur til Venezia