Gå til sidens hovedinnhold

Bjørn (77) skal lede Naturvernforbundet

Artikkelen er over 3 år gammel

Ble leder i Nordland og medlem av landsstyret.

Bjørn Økern (77) fra Brasøy er valgt til ny fylkesleder for Naturvernforbundet i Nordland. Det skjedde under fylkeslagets årsmøte i Bodø denne helgen.

Han ble også valgt inn i Naturvernforbundets Landsstyre, som Nordlands representant. Det melder Natuvernforbundet i en pressemelding.

Lang fartstid

Det siste året har Økern også vært en av de fem medlemmene i komiteen for det nye Arbeidsprogrammet til Naturvernforbundet. Innstillingen de har kommet fram til, skal legges fram for Landsmøtet i Naturvernforbundet i Stavanger 20 – 22 april.

Bjørn Økern var i årene 2012 – 2014 fylkesleder i Nordland for MDG, men har lang fartstid fra freds- og miljøarbeid. Blant annet to år som informasjonsleder i Nei til Atomvåpen sammen med legendariske Ole Kopreitan.

Han arbeidet i redaksjonsgruppa i bladet «IKKEVOLD», (Folkereisning Mot Krig), og var i to år daglig leder i Greenpeace i Norge.

Kjemiingeniør

Bjørn Økern er utdannet kjemi-ingeniør, og har arbeidet i mange år med nukleærmedisin.

Han bor nå på Brasøy i Herøy (N) kommune og driver sy-verkstedet Polarbjørn som lager spesial-telt for vinter-ekspedisjoner, og mesanseil til sjarkflåten.

Kommentarer til denne saken