Øver seg på det som helst ikke skal skje

DRAMATISK: Det ser ganske voldsomt ut når det øves på trafikkulykker. Mandagens øvelse ble gjennomført ved trafo-stasjonen nedfor Andåsbakken i Mosjøen.

DRAMATISK: Det ser ganske voldsomt ut når det øves på trafikkulykker. Mandagens øvelse ble gjennomført ved trafo-stasjonen nedfor Andåsbakken i Mosjøen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Mandagene i mai fylles med noen ekstra sirener i Mosjøen.

DEL

Sirenene du kanskje hørte tirsdag kveld i Mosjøen har en enkel forklaring. Vefsn brann og redning, ambulansetjenesten Mosjøen og politistasjonen i Mosjøen øvde seg nemlig på samarbeid under en trafikkulykke.

- Hver mai, før høysesongen for trafikk begynner, har vi tverrfaglige øvelser for brann, helse og politi. Først har vi en økt på bilopphøggingen og øver på å klippe opp biler, før det er en tverrfaglig øvelse hver mandag fremover i mai, sier brannsjef Tor-Åge Holand, som var innsatsleder brann under øvelsen.

Under øvelsen på tirsdag måtte blant annet et bilvrak klippes opp for at ambulansepersonellet skulle komme frem til sjåføren.

- Vi er veldig takknemlige for bistanden vi får fra Helgeland Bilberging og Mosjøen Bilopphøgging, som stiller med bilvrak, uten det hadde det ikke gått, sier Tor-Åge  Holand.

Artikkeltags