- De færreste har nok hatt brannøvelse hjemme

Ny kampanje: Helge Salomonsen og varabrannsjef Sture Larssen fra Vefsn brann- og redning var før helga på stand på Sjøsiden senter i Mosjøen.

Ny kampanje: Helge Salomonsen og varabrannsjef Sture Larssen fra Vefsn brann- og redning var før helga på stand på Sjøsiden senter i Mosjøen.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Brann- og redningstjenesten i Vefsn og Grane er godt i gang med en ny kampanje som fokuserer på brannsikkerhet. Denne gangen spiller kampanjen på relasjonen mellom besteforeldre og barnebarn, og brannmannskapene har allerede besøkt flere av skolene i kommunene. Før helga var de også representert med egen stand på Sjøsiden i Mosjøen.

– Kampanjen heter «Bry deg før det brenner», og handler rett og slett om å ta vare på det kjæreste man har. Vi vet at unge og godt voksne er risikogrupper når det kommer til brann, og derfor ønsker vi at de sammen kan sjekke og kontrollere røykvarslere og slukkeutstyr, sier varabrannsjef Sture Larssen.

På skolene har ungene fått utdelt lekser de kan gjøre hjemme, og ekstra populært har det vært at de har fått med seg ekstra og mer lekser til de voksne.

– Det er mye man kan gjøre hjemme når det kommer til å sikre seg mot brann, samtidig som det er viktig å vite hva man skal gjøre dersom det først brenner. De færreste har nok hatt brannøvelse hjemme, men dette er noe ungene selv synes er både artig og viktig. De er jo vant med dette fra skolen, så de vet hva det går ut på, sier Larssen som også bruker kampanjen til å presentere en ny ansatt i brannkorpset.

– Brannbamsen Bjørnis begynner å jobbe hos oss i slutten av august, og blir lansert med brask og bram når han ankommer. Han vil være et viktig verktøy i vår tilnærming på forebyggende brannvern, i tillegg til å bidra til å forebygge traumer på ulykkessteder med barn involvert.

Artikkeltags