Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer alle som vil til gratis frokost: - Har blitt en veldig populær tradisjon

Artikkelen er over 3 år gammel

Onsdag den 20. september arrangeres den populære Tiendebyttefrokosten på Mosjøen torg. Tradisjonen tro inviterer næringslivet i Mosjøen både vefsninger og alle som måtte befinne seg i nærheten til gratis frokost i teltet som skal brukes under Tiendebytte.

– Dette har blitt en veldig populær tradisjon, og de siste årene har det vært i overkant av 1000 frokostgjester innom, sier personmarkedssjef Svein Hansen i Helgeland sparebank.

Les også: Uten mat og drikke ...

God start på dagen

Han understreker hvor viktig det er med frokost for å få en god start på dagen, og arrangementet gir ifølge Hansen fantastiske muligheter for både private og folk i næringslivet til å møtes på en hyggelig og uformell måte.

– Serveringen starter allerede klokka 07, og tidlig på morgenen merker vi spesielt at ansatte i mange bedrifter møtes til frokost her, sier Hansen.

– Hva er det som blir servert?

– Det aller meste som kan forventes av en frokost. Kvaliteten har blitt hevet når det kommer til innhold, og de aller fleste skal kunne finne seg noe de liker her, sier Hansen.

– Er det noen nyheter på frokostbordet i år?

– Helgeland Bakeri har blitt en del av laget, og de kommer til å bidra med ferske bakervarer, sier daglig leder Frank Vollan i Helgeland Event som arrangerer årets Tiendebytte.

– I tillegg er det folkehelseuka i neste uka, så vi har fått et fast tilholdssted under frokosten der vi skal dele ut frukt som et av flere sunne alternativ. Det er en flott måte å få markert oss på, sier enhetsleder folkehelse i Vefsn kommune, Anne Marit Almås Marken.

Flere støttespillere

Arrangøren mener at om Tiendebytte skal utvikle seg videre, er de avhengige av bidrag fra næringslivet. Vollan mener frokosten er et godt eksempel på hvordan de kan lykkes når flere går sammen.

Les også: Varsler endringer på Tiendebytte: – Det kommer til å bli noen reaksjoner på dette

– Jo flere vi er som drar lasset, jo sterkere blir vi. Det fører igjen til et bedre og bredere arrangement, sier Vollan som får støtte fra Helgelendingen-redaktør Geir Arne Glad.

– Jeg har samtidig lyst til å skryte litt av Helgeland Event og jobben de gjør med å utvikle hele Tiendebytte som arrangement. Det er i ferd med å gå i en retning jeg tror mange vil sette pris på, og som på sikt vil kunne gi grunnlag for å bli utviklet ytterligere, sier Glad.

Kommentarer til denne saken