Vefsn AP med ny programerklæring: – Holandsvika skal fylles med arbeidsplasser

LEDER: Rune Krutå, røpet i går deler av det nye partiprogrammet for pressa.

LEDER: Rune Krutå, røpet i går deler av det nye partiprogrammet for pressa. Foto:

Arbeiderpartiet i Vefsn kommer til å fokusere på fire ting i sitt nye partiprogram. Det var i ettermiddag, fredag, at Rune Krutå presenterte programmet for pressa.

DEL

– Vi kommer til å jobbe for flere offentlige arbeidsplasser i byen. Vi har mange tradisjonelle arbeidsplasser innenfor industrien, men vi må ha flere offentlige, sier han. Og det er all grunn til å tro at han da blant annet tenker på våpenregisteret som Mosjøen har jobbet lenge med. Rune Krutå er for øvrig leder for Vefsn AP, og han er også partiets ordførerkandidat. Han har nok også det nye sykehuset i tankene.

Eldresenter og skolefrokost

Partiet har også de eldre på programmet. Og da gjelder det blant annet Parken og ombygging av den.

– Det er viktig at man legger til rette for at de eldre får lettere tilgang til sosiale aktiviteter og sosial omgang slik at de ikke blir isolert i sine leiligheter. Det har stor betydning både fysisk og psykisk, sa han.

I tillegg står også innføring av skolefrokost klart på programmet. Men her er det ikke bare det lokale partiet som går inn for det. Også partilederen selv, Jonas Gahr Støre, snakket tidligere på dagen varmt om innføring av skolefrokost i hele landet under et møte i byen. Han hadde da vært på besøk i Grane kommune der han hadde avlagt skolen besøk midt under skolefrokosten. Han ble tydelig imponert over det han så. Og da er også innføring av skolefrokost i Vefsn, et ledd i hans nasjonale satsing.

Fylle Holandsvika med næringsbygg

Og det fjerde hovedpunktet i programmet, er satsing på det lokale næringsliv. Det gjelder å få fylt de nye industriområdene, Holandsvika og Nesbruktomta, med næringsvirksomhet.

– Vi må ut og selge områdene som de attraktive næringsområdene de er, sier Rune Krutå.

Artikkeltags