Gå til sidens hovedinnhold

Reiseradioen besøkte Mosjøen: - Mye å lage radio på her

Artikkelen er over 3 år gammel

Onsdag kunne observante lyttere i Mosjøen høre kjente stemmer under det populære radioprogrammet Reiseradioen på NRK. Reporter Jon Marius Hyttebakk var nemlig på besøk i Mosjøen, og hans møte med vefsningene gikk direkte på lufta under sendingen til Robert Stoltenberg og Ida Kjøstelsen.

– Jeg har vært og tatt tempen på befolkningen her. Nordland har blitt kåret til det mest populære feriefylket i Norge, og da måtte jeg jo oppleve det selv, sier Hyttebak som før dagens besøk aldri hadde vært lenger nord enn på Tynset.

– Hvordan var møte med Nordland og Mosjøen da?

– Det har vært veldig hyggelig. Det er mye å lage radio på her, og som turist virker det som om det er veldig mye man kan oppleve, sier Hyttebakk.

NRK-reporteren har jobbet i tre år i statskanalen, og dette er andre gangen han lager reportasjer for Reiseradioen. Han synes det er veldig gøy å kunne reise rundt å oppleve Norge på denne måten, og vefsningene forklarte villig på hvorfor det er så bra å bo i Nordland da han rettet mikrofonen mot dem.

– De fleste hadde full forståelse for hvorfor fylket deres er så attraktivt, ler Hyttebakk som onsdag ettermiddag satte seg på flyet sørover igjen. Besøket i Mosjøen ble dermed det eneste innslaget fra nord denne gangen.

– Hva slags status har Reiseradioen blant lytterne i dag?

– Programmet har vært på lufta i 55 år, og er fortsatt det mest populære radioprogrammet på sommeren. Faktisk er det blant de mest populære gjennom hele året, og for mange lyttere blir det rett og slett ikke sommer uten Reiseradioen, sier Hyttebakk.

Her kan du høre dagens sending i Reiseradioen i opptak.

Kommentarer til denne saken