To promillekontroller i Mosjøen – men sjåførene ble tatt for andre ting

DEL

Klokka 22.35 torsdag kveld kontrollerte politiet 97 bilister for promille i Mosjøen. Ingen gjorde utslag på testen, men to av sjåførene fikk reaksjoner for mangler eller feil ved lysene på bilen.

– Man blir gitt et forenklet forelegg. Det kan også være at man får en mangellapp om at man må framvise bilen for å få det utbedret. Jeg kjenner ikke nøyaktig til hva slags reaksjon som ble gitt i disse to tilfellene, sier operasjonsleder May Wenche Hansen.

Klokka 07.10 fredag morgen melder politiet at de har gjennomført en ny promillekontroll i Mosjøen. 52 bilister ble kontrollert, uten at det ble gitt noen reaksjoner fra politiet. Denne gangen fikk to av førerne derimot advarsler knyttet til is på bilrutene.

– Hvis politiet kommer over en bil hvor vi mener føreren kunne ha skrapet rutene bedre, kan det bli gitt advarsel. Men hvis man ikke har tilstrekkelig utsyn kan man i ytterste konsekvens miste førerkortet. Politiet må slå ned på det, fordi det er farlig, sier Hansen.

– Så det lurt å bruke noen minutter ekstra på å få ruta ordentlig fri for is?

– Hvis du ønsker å beholde førerkortet så er det det. Det handler også om å ikke utsette seg selv eller andre for fare, og å ferdes trygt i trafikken. Da er synet det viktigste, sier Hansen.

Artikkeltags