Mann med øks forsøkte å ta seg inn i bolighus i Mosjøen: - Svært dramatisk

DEL

Litt før klokka 08 på søndags morgen, fikk politiet i Nordland melding om at en person forsøkte å ta seg inn i et bolighus i Mosjøen. Mannen var utstyrt med øks, og prøvde å slå seg inn gjennom ytterdøra.

– Vi fikk flere meldinger om at en mann gikk rundt med øks i et boligfelt, og det er klart den innledende meldingen var svært dramatisk. Etter å ha forsøkt å slå seg inn gjennom døra i den ene boligen, gikk mannen videre. Rundt ti minutter senere ble han pågrepet av væpnet politi, sier operasjonsleder Jon Inge Moen.

– Var pågripelsen dramatisk?

– Nei, selve pågripelsen foregikk uten dramatikk, og vedkommende gjorde som han fikk beskjed om, sier Moen og opplyser at den siktede er mannen nå er overtatt av helsevesenet. Politiet har samtidig sikret seg spor på åstedet og oppretter sak på forholdet. Hendelsen etterforskes videre ved Mosjøen politistasjon.

– Ble noen personer skadet under hendelsen?

– Beboere i boligen han forsøkte å ta seg inn i skal ha fått mindre kuttskader som følge av knust glass i det de forsøkte å holde døra igjen, men det skal ikke være alvorlige skader som krever tilsyn fra lege, sier Moen.

Artikkeltags