Advarer mot uvettig gateparkering: – Liv kan gå tapt

BRUK HODET: Parkeringsvakt Tove Pettersen Wiik oppfordrer folk til å tenke seg om før de parkerer gatelangs i vinter.

BRUK HODET: Parkeringsvakt Tove Pettersen Wiik oppfordrer folk til å tenke seg om før de parkerer gatelangs i vinter. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Snøfallet de siste dagene har skapt problemer for flere biler langs veiene. Men også stillestående biler kan være problematisk, dersom folk ikke tenker på hvor de parkerer.

Les også: – Folk må kjøre etter forholdene
Les også: Dobler nesten prisen på parkeringsbot

Sperrer veien

– Det store problemet er alle bilene som blir parkert i gatene sånn at brøytebilen ikke får brøytet eller at veien blir sperret for utrykningskjøretøy. Det er den store utfordringen når snøen kommer, sier Tove Pettersen Wiik, parkeringsvakt i Vefsn kommune.

Hun oppfordrer folk til å bruke hodet når man parkerer bilen sin.

– Man må vurdere om et utrykningskjøretøy kan komme seg forbi. Dersom det er utrykning og man må rygge og finne en annen vei til for eksempel et brennende hus taper man mye tid. I verste fall kan liv gå tapt, sier Pettersen Wiik, som også har kommet borti uregistrerte biler som bare er plassert langs veiene.

– Forhold deg til skiltingen

– Da må de taues bort, og det gjøres for bileiers regning. I tillegg får jeg ofte beskjed fra brøytemannskapet om at de ikke kommer seg fram enkelte veier, da må jeg ut med blokka. Begge deler kan bli kostbart, fortsetter parkeringsvakten.

Utenom den uvettige parkeringen i gatene er det lite problemer med parkering når vinteren kommer. Pettersen Wiik forsikrer folk om at de ikke trenger å grave fram de oppmerkede parkeringsplassene før de parkerer i sentrum.

– Bare folk forholder seg til skiltingen går det bra. Det kan være greit for folk å ta hensyn til kryss og huske på 5-metersregelen (det er ikke lov å stanse nærmere enn fem meter foran et veikryss, fotgjengerovergang eller sykkelkryssing, journ.anm.), sier Tove Pettersen Wiik.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken