Nå stenger de deler av skolegata for trafikk

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

2. mai starter Vefsn kommune bygging av gang- og sykkelvei i Skogsvegen på Olderskog.

Kommunen opplyser på sine hjemmesider at i anleggsperioden vil deler av veien være stengt for trafikk.

– Det er et forholdsvis stort prosjekt som skal foregå hele sommeren, sier avdelingsleder for vann og avløp, Per Inge Strøm i teknisk drift i Vefsn kommune.

Gang- og sykkelveiprosjektet er utløst av boligfeltet i Osbakken.

– Vi kjører dette prosjektet i egen regi, og har med vann og avløp i samme slengen slik at vi får bytta ut rør og kabler langs veien. På den måten håper vi gata kan få stå urørt i mange år, sier Strøm som håper å være ferdig før skolestart i høst.

– Håpet er i alle fall at alt gravearbeid skal være ferdig til høsten, sånn at det kun vil være litt mindre arbeid som gjenstår når skolene starter.

Det betyr likevel ikke at arbeidet blir fullført i 2017.

– Vi startet allerede i fjor, og i 2018 er det planlagt at alt skal være ferdig med nytt fastdekke og fortauskanter. Det vil også bli satt opp nye gatelys mens vi jobber oss framover, sier Strøm.

– Hva koster prosjektet?

– På veibiten er det i år satt av åtte millioner kroner, mens vann og avløp vil koste rundt fem millioner. I tillegg skal det som sagt gjøres en jobb til neste år, sier Strøm som samtidig kommer med en oppfordring til beboerne i området.

– Det vil under hele anleggsperioden være en del anleggstrafikk både i Skogsvegen og i tilstøtende gater. Både stengte veier og omkjøring vil bli skiltet, og vi håper de som ferdes der viser hensyn. Så skal vi selvsagt gjøre det samme, sier Strøm.

Artikkeltags