Misfornøyd med brøytinga: - Jeg er så "fed up" av dette kommunesystemet!

LEI: Beboer Kari-Mette Hansen i Storgata 14 på Olderskog har sett seg lei på det hun mener er dårlig kvalitet på kommunens brøyting i helgene. Her er hun fotografert utenfor sitt hus mandag formiddag.

LEI: Beboer Kari-Mette Hansen i Storgata 14 på Olderskog har sett seg lei på det hun mener er dårlig kvalitet på kommunens brøyting i helgene. Her er hun fotografert utenfor sitt hus mandag formiddag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Beboer Kari-Mette Hansen på Olderskog i Mosjøen er svært misfornøyd med kvaliteten på kommunens brøyting etter det kraftige snøfallet i helga

DEL

– Dette går på sikkerheten løs. Ambulanser og andre utrykningskjøretøy må jo kunne komme seg fram. Her i Storgata ble det ikke brøytet før mandag morgen, og jeg har et inntrykk av at kommunen ikke har brøytet noe særlig på hele Olderskog verken lørdag eller søndag. Som vanlig skattyter og beboer forlanger jeg at kommunen brøyter. Det går jo greit å kutte ut brøytinga når det kommer kun litt snø. Men nå i helga kom det en halv meter! Da nytter det ikke å la gatene stå ubrøytet, sier Hansen.

– Har du forståelse for at kommunen eventuelt sparer penger på å kutte i brøytebudsjettet, etter år med relativt snøfattige vintere?

– Dette handler ikke om penger, men om folk. Kommunen må omprioritere! Skal det virkelig måtte skje et dødsfall før kommunen tenker seg om? tordner Hansen.

Hun legger til at snøen blir veldig hardpakka når den blir liggende over tid, og derfor forårsaker praktiske problem

– Når kommunen først brøyter så hoper hardpakka snø seg opp i oppkjørslene, slik at det blir veldig vanskelig å få den bort med både spade og snøfreser, sier Hansen.

Helgelendingen forsøkte mandag ettermiddag å få en kommentar til saken fra teknisk etat i Vefsn kommune, uten å lykkes.

Les også: Travle dager for brøytemannskapene: - Kan ikke dytte snøen tilbake der den kom fra

Artikkeltags