Flytter nyttårs-feiring

DEL

Emil Gunnarson hos Øya Fyrverkeri AS på Øya melder at festfyrverkeriet som var planlagt til klokken 18.00 nyttårsaften er avlyst. Oppskytingen av fyrverkeriet er nå flyttet til søndag 6. januar.

Sikkerhet først

Til Helgelendingen opplyser Gunnarson at det er sikkerhetsmessige grunner som er årsaken til flyttingen.
- Vi har fulgt nøye med på værvarslinga og prognosene tilsier at det skal bli vanskelig «fyrverkerivær». Vinden byr ikke på problemer for de små bombene, men de store bombene er 5 kilo og skal 250 meter opp i været. Om de ikke detoneres, så kommer de ned som en medisinball. Med gal vindretning kan dette sette folk i livsfare. Det vil jeg ikke utsette noen for.

Usikker prognose

Søndag var værforholdene bedre enn prognosene tilsa på forhånd.
- Men det betyr ikke at det blir godt vær på nyttårsaften. Med 5.000 skudd som skal avfyres tar forberedelsene lang tid, det er mange ledninger som skal strekkes og mye arbeid bak synkroniseringen. Vi trenger i alle fall to dager på jobben, forteller han.

Også i Sandnessjøen er fellesfyrverkeriet nyttårsaften utsatt.

Gunnarson legger til at festfyrverkeriet i Sandnessjøen er en del mindre enn det som planlegges i Mosjøen og at de derfor rekker å få det på plass raskt.

Ta var på dyra

Gunnarson sier det er viktig for ham å få ut budskapet om at fyrverkeriet er flyttet til kommende søndag.
- Spesielt viktig er det at folk som har dyr som ikke er begeistret for fyrverkeri får med seg dette slik at de kan gjøre forberedelse om de ønsker det.

Dette er meldingen Gunnarson først la ut på nett:

Flytting av dato "Fellesfyrverkeriet". Pga vinden som er meldt kl 18 nyttårsaften ser vi oss nødt til å flytte fellesfyrverkeriet neste søndag. For de minste bombene er det helt uproblematisk, men for de aller største er vi helt avhengig av at værgudene spiller på lag. Vi har derfor sett oss nødt til å flytte arrangementet til 6.Januar kl 18, og håper værmeldingen slår til slik at vi får et trygt og flott fyrverkeri

Artikkeltags