Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg har aldri opplevd dette før. Det var så humpete at ræva faktisk lettet fra setet

Artikkelen er over 4 år gammel

Peder Møllevik fra Mosjøen reiste tirsdag morgen sørover med agendatoget fra Mosjøen. Allerede før toget hadde passert sykehuset startet det ifølge Møllevik å humpe noe fryktelig, og slik skal det ha vært nesten hele veien til Trofors.

– Det var ikke like intenst etter Trofors, men fortsatt ganske ille. Det var ingen vits i å engang tenke på å drikke en kopp kaffe, sier Møllevik som dokumentere humpingen på video i det toget hadde passert Kvalfors (se video lengre ned i saken)

– Det var så humpete at ræva faktisk lettet fra setet. Jeg har aldri opplevd noe sånt som dette før, og da jeg senest tok toget fra Grong til Mosjøen for en måneds tid siden var det ikke slik.

 

– Hvordan reagerte de andre passasjerene?

– Konduktøren beklaget ulempene ovenfor en passasjer som spurte om det skulle være sånn hele veien, men vi skjønte jo at han ikke kunne gjøre noe med det. Passasjeren byttet derfor togsett for å se om det ble bedre, og hvis ikke ville han gå av. Han sa at om det hadde vært buss fra Trofors, så hadde han heller gått av og tatt den videre, sier Møllevik.

– Har du fått noen info om hvorfor det humpet så mye?

– Jeg hørte konduktøren si at det var elendige toglinjer, men ellers er det ingen generell info som er gitt angående humpingen, sier Møllevik som selv hoppet av på Grong og fikk privat skyss videre til Steinkjer.

Pressevakt Gina Scholz i NSB beklager at passasjerene fikk en så ubehagelig reise, og forteller at grunnen til den humpete turen var en feil med fjæringene i den aktuelle togvogna.

– Feilen har blitt utbedret nå, og vi har vært i kontakt med de ansatte på toget som skal holde et ekstra øye med vogna framover. Dette er dessverre noe som kan skje iblant, og vi beklager selvsagt at passasjerene opplevde turen som ubehagelig, sier Scholz.

Kommentarer til denne saken