Sykehusdebatten: NRK og Helgelendingen slår seg sammen i storstilt debattsending fra Mosjøen

Debatt: Helgelendingen og NRK Nordland rigger til sykehusdebatt i Helgelendingens lokaler i Mosjøen mandag 3. desember. – Dette blir en viktig og svært spennende debatt om en særdeles viktig sak for hele Helgeland, sier sjefredaktør, Geir Arne Glad.

Debatt: Helgelendingen og NRK Nordland rigger til sykehusdebatt i Helgelendingens lokaler i Mosjøen mandag 3. desember. – Dette blir en viktig og svært spennende debatt om en særdeles viktig sak for hele Helgeland, sier sjefredaktør, Geir Arne Glad. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

NRK Nordland og Helgelendingen slår seg sammen om ei storstilt debattsending i Mosjøen den 3 desember der tema er fremtidens sykehusstruktur på Helgeland.

DEL

NRK-Programleder Ole Marius Rørstad skal lede debatten. I panelet er ordførerne fra Mo i Rana, Vefsn, Alstahaug, Hemnes og Leirfjord, sammen men direktør for Helgelandssykehuset, Hulda Gunnlaugsdottir og leder for ressursgruppa Helge Torgersen.

Mandag 3. desember legger ressursgruppa som har utredet alternativer til ny sykehusstruktur på Helgeland fram sin rapport i nettopp Mosjøen. Det er bakteppe for debatten som går av stabelen senere på kvelden i Mediehuset Helgelendingens lokaler.

Spennende og viktig

– Dette blir garantert en svært spennende debatt om et særdeles viktig tema. Det er tillegg både utfordrende og artig for oss som lokalt mediehus å samarbeide med NRK Nordland for å realisere en spennende debatt om et svært viktig tema. Ekstra artig er det at vi sender debatten direkte fra våre lokaler i Mosjøen med publikum til stede. Vi har ca. 150 publikumsplasser, sier sjefredaktør i Helgelendingen, Geir Arne Glad.

Angår alle

– Spørsmålet om ny sykehusstruktur er kanskje den viktigste og samtidig vanskeligste saken på Helgeland noensinne. Tilbud og avstand til sykehus angår absolutt alle i regionen. Derfor mener vi det er en viktig debatt å reise, og vi er glade for å kunne samarbeide med Helgelendingen og Amedia om denne produksjonen, sier nyhetssjef Adrian Dahl Johansen i NRK Nordland.

– Det blir en spennende debatt å lede, men samtidig krevende, for her er det mange følelser i sving i en kompleks sak, sier programleder Ole Marius Rørstad.

Debattlederen oppfordrer også publikum som ser debatten via nett på helg.no eller nrk.no/nordland, eller sosiale medier om å kommentere og stille spørsmål underveis.

– Vi sender et team på fire-fem personer til Mosjøen denne dagen, så det er en ganske stor produksjon for oss, sier Dahl Johansen. Men det er noen år siden sist vi arrangerte debatt på Helgeland. Den gang om flyplasstruktur – så vi mener det var på tide med en ny debatt.

Ole Marius Rørstad fra NRK skal være programleder i den direktesendte debatten.

Ole Marius Rørstad fra NRK skal være programleder i den direktesendte debatten. Foto:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags