Gå til sidens hovedinnhold

Sykehusdebatten: NRK og Helgelendingen slår seg sammen i storstilt debattsending fra Mosjøen

Artikkelen er over 2 år gammel

NRK Nordland og Helgelendingen slår seg sammen om ei storstilt debattsending i Mosjøen den 3 desember der tema er fremtidens sykehusstruktur på Helgeland.

NRK-Programleder Ole Marius Rørstad skal lede debatten. I panelet er ordførerne fra Mo i Rana, Vefsn, Alstahaug, Hemnes og Leirfjord, sammen men direktør for Helgelandssykehuset, Hulda Gunnlaugsdottir og leder for ressursgruppa Helge Torgersen.

Mandag 3. desember legger ressursgruppa som har utredet alternativer til ny sykehusstruktur på Helgeland fram sin rapport i nettopp Mosjøen. Det er bakteppe for debatten som går av stabelen senere på kvelden i Mediehuset Helgelendingens lokaler.

Spennende og viktig

– Dette blir garantert en svært spennende debatt om et særdeles viktig tema. Det er tillegg både utfordrende og artig for oss som lokalt mediehus å samarbeide med NRK Nordland for å realisere en spennende debatt om et svært viktig tema. Ekstra artig er det at vi sender debatten direkte fra våre lokaler i Mosjøen med publikum til stede. Vi har ca. 150 publikumsplasser, sier sjefredaktør i Helgelendingen, Geir Arne Glad.

Angår alle

– Spørsmålet om ny sykehusstruktur er kanskje den viktigste og samtidig vanskeligste saken på Helgeland noensinne. Tilbud og avstand til sykehus angår absolutt alle i regionen. Derfor mener vi det er en viktig debatt å reise, og vi er glade for å kunne samarbeide med Helgelendingen og Amedia om denne produksjonen, sier nyhetssjef Adrian Dahl Johansen i NRK Nordland.

– Det blir en spennende debatt å lede, men samtidig krevende, for her er det mange følelser i sving i en kompleks sak, sier programleder Ole Marius Rørstad.

Debattlederen oppfordrer også publikum som ser debatten via nett på helg.no eller nrk.no/nordland, eller sosiale medier om å kommentere og stille spørsmål underveis.

– Vi sender et team på fire-fem personer til Mosjøen denne dagen, så det er en ganske stor produksjon for oss, sier Dahl Johansen. Men det er noen år siden sist vi arrangerte debatt på Helgeland. Den gang om flyplasstruktur – så vi mener det var på tide med en ny debatt.

Les også

76 leger fra Mosjøen og Sandnessjøen ber ekspertgruppe om å velge en modell med ett stort akuttsykehus. Les innspillet og sjekk hvem de er

 

Kommentarer til denne saken