Nytt utstyr til Folkehjelpa

NY BÅRE: Svein Hansen fra Helgeland Sparebank tester ut den nye båra. F.V: Arne Hauan, John Erling Bjerkli, Brita Bjerkli, Svein Hansen, Günther Haas, Renate Egren og Morten Egren.

NY BÅRE: Svein Hansen fra Helgeland Sparebank tester ut den nye båra. F.V: Arne Hauan, John Erling Bjerkli, Brita Bjerkli, Svein Hansen, Günther Haas, Renate Egren og Morten Egren. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Norsk Folkehjelp Mosjøen har gått til innkjøp av nytt utstyr etter å ha mottatt støtte fra Helgeland Sparebank.

DEL

– Vi søkte midler fra Helgeland Sparebanks Gavefond, og bare en liten stund senere ringte banken og innvilget hele beløpet vi søkte om! Så vi fikk kjøpt det vi trengte uten noe problem, sier en fornøyd leder av Norsk Folkehjelp Mosjøen, Wenche Bjerkli.

– Viktige samfunnsoppgaver

Folkehjelpa har med støtten fått kjøpt en ny båre og et sett med vakumspjelker. Personalmarkedsjef ved Helgeland Sparebank, Svein Hansen, var til stede da folkehjelpa hadde en demonstrasjon av det nye utstyret, og stilte med glede opp som forsøkskanin på den nye båra.

– Norsk Folkehjelp Mosjøen holder på med viktige samfunnsoppgaver, og som lokalbank vil vi gjerne gi noe tilbake til lokalsamfunnet, sier Hansen.

– Vi er kjempefornøyde med at HSB bidrar. De støtter jo allmennyttige tiltak, og dette er absolutt det. At man har førstehjelpere med utstyr som gjør at man kan arbeide med skadde personer på en bedre måte er viktig, sier Wenche Bjerkli.

– Slipper på forflytte pasienten

Kostnaden på det nye utstyret kom på 20.000 kroner, og Helgeland Sparebanks Gavefond dekket hele beløpet.

– Det som er med båren er at den kan tas fra hverandre, slik at man slipper å forflytte pasienten for å få dem på båren. Man bare deler den i to langs midten og klipper den sammen igjen under pasienten. Det er veldig bra ved mistanke om rygg- og nakkeskader, da skal pasienten røres minst mulig. Settet med vakumspjelker har en spjelke for hele foten, en for ankel og en for hele armen. De gjør at man får stabilisert bruddene, og de kan faktisk være på mens det tas røntgen. Det har mye å si for pasienten, for det er veldig vondt når man blir rørt på dersom man har et brudd. Som førstehjelp er dette kjempegreier, forklarer Bjerkli.

Artikkeltags