Gå til sidens hovedinnhold

Vinden ødela paraplyhimmelen i Mosjøen sentrum: – Flere dagers frivillig arbeid har gått tapt

Artikkelen er over 2 år gammel

I forrige uke startet jobben med å pynte gågata i Mosjøen med fargerike paraplyer. Over 300 paraplyer skal henges opp i fargespillet som skal berike byen under sommeren, og målet var å være ferdige til Kippermocupen førstkommende helg. Det er det fortsatt, men det haster etter at helgas vindkuler har satt arbeidet tilbake med flere dager.

– Vi var nesten halvveis i jobben, men alt er ødelagt. Flere dager frivillig arbeid har gått tapt, og av de over 100 paraplyene som allerede var på plass, er det bare et fåtall igjen, sier leder i næringsforeningen Mosjøen torg, Hilde Prestbakk.

Gjengen bak paraplystuntet har fortsatt veldig lyst til å få paraplyene på plass igjen som planlagt, og mandag er det duket for nye dugnadstimer i liften.

– Det er meldt en del vind utover uka også, men vi har så lyst til å få dette til og vi gir oss ikke, sier Prestbakk som går tilbake til gamlemåten ved å feste paraplyene med nylontråd i stedet for klips som de gjorde i forrige uke.

– Leverandøren av paraplyene mente klipsene skulle holde i dårlig vær, men det gjorde det altså ikke. Det tar lengre tid å gjøre det på gamlemåten, men vi vet i alle fall at det funker. Det er mange som forventer at paraplyene skal være der, og vi ønsker ikke å skuffe dem.

– Er det knyttet store kostnader til prosjektet?

– Det ble brukt noen titusener på paraplyene i fjor, men selve jobben med å henge dem opp blir gjort på dugnad. Paraplyene blir pakket ned og kan brukes om igjen fra år til år, men nå får vi en ekstra kostnad siden vi må bestille flere siden så mange ble ødelagt i helga, sier Prestbakk.

Les også

Noe vakkert å regne med

 

Kommentarer til denne saken