Gå til sidens hovedinnhold

Denne boden skal gi økt aktivitet på torget i Mosjøen – håper på flere etter hvert

Artikkelen er over 3 år gammel

Forrige uke overleverte Montér Næstby Trevare en splitter ny bod til Helgeland Event. Boden står plassert på torget i Mosjøen, og skal ifølge daglig leder Willy Sørum på Næstby og Trond Are Rasmussen i Helgeland Event bidra til økt aktivitet i området.

– Dette er en bod som det er meningen lag- og foreninger som ønsker å skape en aktivitet på torget skal få bruke. Det kan være alt fra kaffesalg til loddsalg, og det skal selvsagt være gratis, sier Sørum om boden som har både sitteplasser og lagringsplass.

– Noe av lagringsplassen vil bli brukt til det utstyret som allerede finnes på torget, sier Rasmussen og opplyser at det er Helgeland Event som skal være ansvarlige for utleie av boden.

– Det er greit å vite hvem som skal være der til enhver tid slik at det ikke dukker oppe fire forskjellige foreninger på samme formiddag.

– Kan en bod bidra til økt aktivitet?

– Det er jo en flott bod som stikker seg litt ut. Samtidig skal den jo stå der hele året, og gir tak over hodet til dem som bruker den. Den vil og bli innlemmet i arrangementer som Julebyen Mosjøen og Tiendebytte. Vi håper den kan vise mulighetene som finnes og på sikt bidra til at det kommer flere slike boder. Om vi ønsker å få til store markeder liknende det som er i Trondheim, er faste boder en veldig god start, sier Rasmussen.

– Hva får Næstby ut av dette?

– Det er jo først og fremst en gave til befolkningen som vi håper kan skape litt mer liv og røre i sentrum. Så er det jo ikke til å legge skjul på at vi ikke er representert i denne delen av byen, og det gir jo oss en fin mulighet til å markedsføre oss selv, sier Sørum.

– Saken om boden ble tatt opp i formannskapet i Vefsn siden den skal stå her fast, og der ble initiativet møtt med mye positivt. Det viser jo at det er flere som ønsker at det skal skje ting på torget, og vi håper som sagt at dette bare er starten, skyter Rasmussen inn.

Kommentarer til denne saken