Per fra Vefsn er årets ildsjel i Mental Helse

Per Hansen mottok prisen torsdag kveld.

Per Hansen mottok prisen torsdag kveld. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Torsdag kveld holdt Mental Helse konferanse i Oslo. Det var her Per Hansen fra Mental Helse Vefsn fikk utdelt prisen årets ildsjel.

- Da gikk det slik vi håpte, at vår kjære Per Hansen fikk prisen som årets ildsjel. 2018 var på mange måter en kulminasjon for arbeidet Per har lagt ned i Qvales Kafé, og i den forbindelse skrev vi en nominasjon som ble sendt inn, sier Andreas Lund i Mental Helse Vefsna i en pressemelding.

Mental Helse Vefsna har sendt inn en fyldig nominasjon om Hansen. Her er et utdrag av nominasjonen: 

Per Hansen har i en årrekke vært, og er fortsatt, primus motor i lokallaget til Mental Helse. Med sin tilstedeværelse er han legemliggjørelsen av Mental Helses verdier; likeverd, åpenhet, respekt og inkludering. Per har i tillegg til å ha vært mangeårig leder i lokallaget hatt verv i fylkeslaget. I sine år som lokalpolitiker ble han også kalt «de svakes talsmann».

I 2006 ble Mental Helse Vefsn startet opp på ny, etter noen års stillstand. Denne gang med Per som initiativtaker og leder. Per tok da med seg to nabokommuner inn i lokallaget, og dermed var Mental Helse Vefsn, Grane og Hattfjelldal en realitet. Per så viktigheten av å inkludere disse kommunene, da behovet for Mental Helse også var der.

Per stiller alltid opp. Han sitter som nestleder i brukerutvalget i Helgelandssykehuset, han er vår grøtkokende julenisse hver jul, og han bidrar til så å si alle våre andre aktiviteter gjennom året. Det er for eksempel han som sitter ved rattet når vi tar med oss brukere på tur. Per kjører langt og nært med brukerne 7-8 ganger i året. Fra vår base i Mosjøen har turene innebefattet både isfiske og sopp- og bærtur, svenskehandel i førjulstider i Hemavan og også Namsos.

Les mer på Mental Helse sine nettsider.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags