Gå til sidens hovedinnhold

5. klasse på Kulstad skole vant for 3. året på rad - blir kanskje ikke pizza på lærere

Artikkelen er over 3 år gammel

5. trinn på Kulstad skole vet å bruke beina, og varsler nå at lærerne må gjøre seg fortjent til pizza

Hvert år arrangerer Vefsn kommune konkurransen "Aktiv og sikker skolevei".

Konkurransen går ut på at elevene ved barneskolene i kommunen skal forsøke å være flinkest til å gå til og fra skolen.

Det skjer ved at elevene i perioden mellom vinterferien og påskeferien krysser av på et skjema på skolen for om de har brukt apostelens hester.

- Det er nok at elevene har gått en vei for å blir godkjent i konkurransen. Elever som tar bussen må krysse av for om de har gått til eller fra busstoppet, sier kontaktlærer Charlotte Engesli ved 5. trinn på Kulstad skole.

Det var altså 5. trinn på Kulstad som vant årets konkurranse. Hele 51 av totalt 52 elever på trinnet gikk til og fra skolen i konkurranseperioden. Og ikke nok med det - elevene på 5. trinnet vant for tredje året på rad.

- Første året ble disse elevene nummer to. I de tre påfølgende årene tok elevene førsteplassen. Kulstad skole er jo en gåskole. Da blir det ekstra motiverende for elever som ikke går å bli med i konkurransen. Elevene har vært svært engasjert. Og vi lærere har allerede fått beskjed om at vi må bli flinkere til å gå, sier Engesli.

Hun forklarer nemlig at vinnerpremiene er hansker, pannebånd og penger inn på klassekontoen. Og ikke minst pizza til hele klassen, inkludert til lærerne.

- Elevene synes det er urettferdig at vi lærere får pizza uten at vi er med på å krysse av på skjemaet. Så nå har vi fått et press på oss om å gå til og fra skolen vi også, sier Engesli, med glimt i øyet.

Folkehelsekoordinator Trude Haaland i Vefsn kommune sier at poenget med den årvisse konkurransen er å skape gode vaner hos barna.

- Konkurransen bidrar til at barna synes det er helt ok å bruke beina, sier Haaland.

Hun legger til at 5. trinn på Olderskog skole og 3. trinn på Mosjøen skole fikk premier som beste klasser på sine skoler.

Kommentarer til denne saken