Det kryr av politi i Mosjøen - gjennomførte kontroller over hele byen

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

De fleste kjørende har lagt merke til politimenn og politikvinner kledd i lysegrønne refleksvester i Mosjøen i dag, og opptil flere har blitt vinket til siden etter å ha brutt en trafikkregel eller to. Det har blitt gjennomført kontroller flere steder i løpet av formiddagen, og de omfattende kontrollene skal foregå til i ettermiddag.

– Det er trafikkdag for politistudentene, og i den anledning gjennomfører vi både promillekontroller og atferdskontroller, sier Hans Lunde fra UP.

Til sammen 10 politistudenter fra Mosjøen, Sandnessjøen og Brønnøysund er i full sving med å kontrollere et stort antall bilister, og Lunde sier de som blir stoppet må betale bøter som ved en hvilken som helst annen kontroll.

– Resultatene er naturligvis ikke klare siden vi fortsatt holder på, men det har blitt utstedt noen gebyrer for bruk av mobiltelefon eller manglende bruk av bilbelte. I tillegg har en person blitt tatt for promillekjøring i en kontroll et annet sted i byen.

Trine Jakobsen er politistudent i Mosjøen og var en av dem som speidet etter bilbeltesyndere i Mathias Bruns gate. Både for henne og de andre studentene var det første gang de deltok aktivt på en kontroll på denne måten.

– Det er veldig interessant og vi lærer mye, sier Jakobsen som synes de fleste bilistene er flinke til å følge trafikkreglene.

– Av dem som har blitt stoppet er det noen som blir frustrerte, men de aller fleste er imøtekommende og hyggelige og innser at de har gjort en feil.

Artikkeltags