Gå til sidens hovedinnhold

Kippermoen ungdomsskole nominert til kongelig pris - kan få besøk av Dronningen

Artikkelen er over 2 år gammel

Kippermoen ungdomsskole i Mosjøen er en av åtte skoler i landet som er nominert til Dronning Sonjas skolepris. Prisen vil gå til en skole som jobber godt med likeverd og inkludering, og vinnerskolen vil få besøk av Dronningen som overrekker 250.000 kroner og et kunstverk. Det skriver NTB.

– Nei, ke hyggelig, sier en forfjamset rektor Karin Tverå Juvik da Helgelendingen tar kontakt. Hun satt selv i møte da nyheten ble kjent, og var ikke klar over at skolen var en av de nominerte.

– Det var en veldig gledelig overraskelse. Denne prisen handler om at alle elevene skal føle trygghet, samhold og tilhørighet på skolen, og det er noe vi jobber for hver eneste dag. Det er noe vi kontinuerlig må fornye og forsterke, men at vi har blitt nominert viser jo at vi gjør mye riktig.

Hun ser på skolen som en representant for alle skolene som jobber med det samme som dem, og vil samtidig gi mye av æren til lærerne og de ansatte på skolen.

– Det er de som møter og ser elevene daglig, og som tar disse temaene så seriøst. De har virkelig fortjent å få denne anerkjennelsen, og for oss er det en seier i seg selv bare å bli nominert, sier Tverå Juvik.

Hennes Majestet Dronning Sonja har selv tatt initiativ til prisen. I 2018 er det 13. gang hun deler den ut. Prisen består av 250.000 kroner, et diplom og et kunstverk med tittelen «Vekst», signert Dronningen. Vinneren annonseres 2. oktober.

Kriterier for prisen

Skolen som vinner prisen har utmerket seg ved å praktisere likeverd og inkludering. Det innebærer at:

  • skolen arbeider langsiktig, systematisk og kunnskapsbasert med elevenes læringsmiljø.
  • skolen praktiserer likeverd og inkludering på en slik måte at hver enkelt elev opplever å bli verdsatt i et miljø preget av medvirkning, trygghet og fellesskap.
  • skolen kjennetegnes ved positive relasjoner mellom elevene og de ansatte, og elevene imellom – og ved et godt samarbeid mellom skole og hjem.

 

Les også

Disse elevene kommer snart på døra di: – Det er fint å gå for en god sak

 

Kommentarer til denne saken