Hele Helgeland holder pusten: – Håper ressursgruppa har tenkt på folk flest

– Nå er det bare å vente i spenning til klokka 13.00 Jeg aner ikke hvilken anbefaling ressursgruppa da legger fram. Vi har gjort jobben vår så langt, og nå er det bare å håpe at ressursgruppa har evnet å se behovet til folk flest på Helgeland.

DEL

Vefsn-ordføreren, Jann-Arne Løvdahl, høres rolig ut bare timer før én av de viktigste beslutningene på Helgeland skal tas, nemlig hvilken sykehusstruktur vi skal leve med i generasjoner framover. Sykehuset må ligge midt i regionen for å stoppe pasientflukten sørover, mener ordføreren.

Etterpå blir det tv-debatt

Selve konferansen åpner på Fru Haugans Hotell, og den er åpen for media og inviterte. Selve konferansen blir streamet og folk kan følge med på den via Helgelendingen.

Men litt seinere i kveld, klokka 19.00 kan folk flest møte beslutningstakerne. Det skjer i Helgelendingens lokaler der det blir en tv-overført debatt om sykehussaken. Dette skjer i et unikt samarbeid mellom NRK Nordland og Helgelendingen. NRK vil også sende innslag fra debatten på Dagsrevyen.

 Det blir gratis adgang, og det finnes fortsatt ledige plasser – så da er det bare å kontakte Helgelendingen på forhånd – så får dere inngangsbevis.

En liten oppsummering

Og for å repetere litt om sykehusprosessen videre. Etter konferansen i dag skal anbefalingene ut på høring der alle, også folk flest, kan uttale seg. Deretter skal både sykehusledelsen og Helse Nord ta den endelige lokale avgjørelsen. Men det siste ord har helse- og omsorgsministeren.

Artikkeltags