Siste: Brannen skal være slokket, men det er fortsatt mye varme i bygningen

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Politiet bekrefter at det er en brann i trafostasjonen på Baustein - se de siste oppdateringene nederst på siden

Til sammen fire hus og seks beboere som var hjemme da brannen i trafostasjonen startet, er bedt om å forlate husene. Årsaken er at røyken fra brannen kan være giftig.

-  Vi har akkurat fått beskjed fra politiet at vi må forlate huset vårt. Nå har vi stengt vinduene og kjører oss en tur. Beskjeden fra politiet var at de frykter at røyken er giftig, og hvis vinden snur får vi den rett mot husene. Politiet sier de vil ta kontakt med oss når det er trygt å vende hjem igjen, sier en beboer i området.

- Vi avventer informasjon fra patruljen på stedet, men det er en brann med mye røykutvikling. Trafikken er også sperret i området, sier operasjonsleder Grete Birkeland ved politiet i Nordland.

I følge Alcoa skal det ikke være noen brann på anlegget, men på grunn av strømstansen har de problemer med avtrekket. Foreløpig er fire hus evakuert på Baustein

Helgeland Kraft melder at et strømbrudd har ført til at store deler av Mosjøen er uten strøm. Selskapet jobber nå på spreng med å finne ut av hva som har skjedd.

- Situasjonen er uoversiktlig, og vi kommer tilbake med mer informasjon så snart vi vet noe mer, sier kundeansvarlig nettsaker Frode Dorp.

Det er mistanke om at det er problemer i Mosjøen Trafo på Baustein, og etter det Helgelendingen erfarer skal det dreie seg om en brann.

Det lukter svidd i Mosjøen sentrum, og det er røykutvikling både på trafostasjonen og Alcoa.

MMS/SMS: HAtips til 2005 E-post: tips@helg.no

Les også: Eksplosjon på Mosjøen trafostasjon

Artikkeltags