Etter å ha vært stengt siden jul, åpnes dørene til gamle Ellenstua på Fru Haugans Hotel igjen den 16.mars. Lokalene gjennomgår for tiden en stor restaurering, og med nyåpningen kommer en meny verden aldri har sett eller opplevd før.

- Nye Restaurant Ellen blir det beste av det vi hadde før, pluss mye mer. Det har vært servert mat i Ellenstua i 130 år, og selvsagt skal vi ta vare på de gamle tradisjonene. Det er likevel mye som vil bli helt nytt, og lokalene vil bli innredet på en helt annen måte enn det gjestene har vært vante med, sier salgs- og markedssjef Sverre Løvold Strand som har fått profesjonell designerhjelp i utformingen av det nye restauranttilbudet.

- Det er lagt mye ressurser i selve lokalet, og vi har hatt fokus på at alt er kjøpt inn eller produsert lokalt. Blant annet er møbelsnekker Torstein Brandth Smedseng i full gang med å montere egenproduserte møbler, sier Løvold Strand.

Mindre jålete

Samtidig som den gamle Ellenstua gjennomgår en skikkelig makeover, utvider hotellet også kapasiteten i restauranten. Når det nye tilbudet står ferdig vil de kunne ta imot 70 gjester, mot 60 tidligere.

- Med endringene som gjøres ønsker vi samtidig å framstå som litt mindre jålete enn før, og dette skal være en spiseplass for alle. Den nye menyen skal være mer moderne og følge trendene i markedet, sier hotelldirektør Ellen Løvold Strand og avslører at kokkene på hotellet har utviklet et helt nytt konsept kalt Arctic Fusion.

- Det handler helt enkelt om å fusjonere det arktiske kjøkkenet med det internasjonale. Kokkene har tatt favorittrettene sine fra hele verden og gjort sin egne, lokale vri på dem. Så vil jeg understreke at alt på menyen er hjemmelaget, sier Løvold Strand.

- Hjemmelaget med kjærlighet, bryter kjøkkensjef Ørjan Larssen inn før han forteller videre at lokale produsenter som Øyfjellmat og Valen Gård i Varntresk og Sæterstad gård er blant leverandørene på råvarelista.

Ny giv

Kjøkkensjefen synes selv det er spennende å få jobbe med det nye matkonseptet, og han har ikke hørt om andre kokker eller restauranter som jobber med det samme som dem.

- Det er en skikkelig driv i kokkene for tiden, og det er ingen tvil om at dette er noe de brenner for. Det har også vært mye testing underveis, og jeg føler meg sikker på at sluttproduktene er noe som vil falle i smak hos gjestene, sier Johannessen som får støtte av markedssjefen.

- Dette skal ikke være en typisk hotellrestaurant, men hele byens restaurant, sier Sverre Løvold Strand.