Gå til sidens hovedinnhold

DNB legger ned i Mosjøen, Sandnessjøen og i Brønnøysund

Artikkelen er over 5 år gammel

DNBs bankkontor i Mosjøen, Sandnessjøen og i Brønnøysund avvikles, men DNB vil fortsatt betjene og følge opp eksisterende og nye kunder på Helgeland.

Dette opplyser banken i en pressemelding.

DNB har besluttet å legge ned 59 av sine filialer i Norge, 600 ansatte mister jobben. Banken begrunner det med at få kunder er innom banken.

Av de 1.500 ansatte ved filialene mister 600 jobben, skriver Dagens Næringsliv.

I pressemeldingen heter det videre:

Endringen skjer som del av at DNB i løpet av våren halverer totalt antall bankkontorer i Norge som følge av at de fleste kundene er blitt selvbetjente.

Å gå i banken er ikke lenger hva det var. I dag løser ni av ti nordmenn bankbehovene sine på nett– og stadig flere via mobil eller nettbrett. DNB hadde i 2015 hele 156 millioner besøk i mobilbanken og 91 millioner besøk i nettbanken. Bankkunder flest bruker nesten ikke bankkontoret lenger.

Utviklingen har gått raskt også hos bedriftskundene.Totalt sett har vi over de to siste årene sett en reduksjon på nær 85 prosent av manuelle tjenester i kontoret. De fleste bedriftskundene bruker nettbanken, og ni av ti av nyetableringer skjer digitalt.

 

- Endringen i kundebesøk i Mosjøen har vært den samme og dermed sterkt redusert.

-Det er ikke forretningsmessig forsvarlig å opprettholde et bankkontor med så lav trafikk, og det tar vi nå konsekvensene av.

Kontoret har i dag 5 ansatte. Disse vil i hovedsak bli omfattet av bankens omstillingsregelverk, det vil si at de som vil kan søke jobb andre steder i konsernet. Ellers vil dette bli forsøkt løst gjennom naturlig avgang og frivillige avtaler.

- Bankkontoret har vært her i nær 35 år og det er vemodig at vi snart skal stenge dørene, men når kundene endrer bankvanene sine, må banken følge etter.

De fleste kundene henvender seg allerede på telefon, chat og sosiale medier hvis de har spørsmål eller trenger hjelp. Og det har de anledning til å gjøre hele døgnet alle dager hele året.

Men det mest fikser de selv, for nesten alle DNBs banktjenester kan nå utføres fra mobil, nettbrett og PC, f.eks:

  • Sjekke saldo og siste transaksjoner
  • Betale regninger og overføre penger
  • Opprette og avslutte konto (også depositumskonto)
  • Bestille kort og sjekke PIN-kode (hvis du har glemt den)
  • Kjøpe fond og sette opp spareavtaler (fire av fem gjør nå dette selv på nett).
  • Sette opp budsjett og få oversikt over eget forbruk
  • Søke finansieringsbevis, lån eller ta opp rammelån

Tilbyr starthjelp

-Jeg er imidlertid klar over at noen av kundene våre trenger hjelp til å ta i bruk digitale tjenester, f.eks noen av de eldre. Slik hjelp har vi gitt helt siden vi som en av de siste av storbankene sluttet å tilby manuell kontanthåndtering for ca 5 år siden, og slik hjelp vil banken fortsatt tilby.


-Utviklingen går heldigvis den veien at de digitale banktjenestene blir enklere og mer brukervennlige.

Betalingstjentesten Vipps, som nå har over 1 million brukere, er et godt eksempel på det.

-Det er den banken som kan tilby de mest tilgengelige, brukervennlige og intuitive tjenestene som vil vinne konkurransen om kundene, og den konkurransen vil vi gjøre det vi kan for å vinne.
 

Samtidig kan kundene våre fortsatt ta ut og sette inn penger samt betale regninger i Post i Butikk, Bank i Butikk og på postkontorer. Nærmeste er bl.a. REMA 1000 Nyrud og Bunnpris Mosjøen og det er også ved for eksempel COOP Hattfjelldal og COOP Marked Grane.

Dette er de 59 DNB—filialene som skal legges ned i løpet av første halvår 2016, fordelt på region:

* Oslo Østafjells: Bekkestua, Solli Plass, Røa, Stovner, Manglerud, Sætre, Revetal, Holmestrand, Notodden, Slemmestad, Stokke, Sande, Lier, Hokksund, Sigdal.

Disse kontorene legges ned:

Øst: Borge, Kolbotn, Ås, Råholt, Sørumsand, Moelv, Lørenskog, Raufoss, Halden, Årnes, Nittedal, Elverum, Dombås, Ringebu, Otta.

* Sør—Vest: Åkrehamn, Knarvik, Tvedestrand, Os, Sola, Solheimsviken, Vestkanten, Askøy, Bø, Åmot, Odda, Mandal, Egersund, Nordfjordeid.

* Nord: Solsiden, Heimdal, Sirkus, Hammerfest, Vadsø, Kirkenes, Narvik, Andenes, Fauske, Ørnes, Mosjøen, Sandnessjøen, Brønnøysund, Levanger, Namsos.

Kommentarer til denne saken