Circle K i Mosjøen er nest best i fylket - reddet over 1200 måltider fra søppelkassa

Nina Bjørnes Hansen fra Circle K Mosjøen sier de har fått matsvinnet vesentlig ned.

Nina Bjørnes Hansen fra Circle K Mosjøen sier de har fått matsvinnet vesentlig ned. Foto:

DEL

(AvisaNordland): For et år siden gikk bensinstasjonskjeden Circle K Norge og selskapet Too Good To Go inn i et samarbeid for å redusere matsvinn på stasjoner rundt omkring i Norge.

Nå er tallene for det første året kommet, og de viser at tiltaket har redusert svinnet med flere tusen matporsjoner. Nærmere bestemt reddet Nordland over 5000 matporsjoner fra søppelkassene, bare med dette samarbeidet.

Det skriver Pressenytt i en pressemelding.

Too Good To Go er et selskap som aktivt jobber med å redusere matsvinn hos norske serveringssteder via en app. Så også på bensinstasjoner, og det har gitt resultater. Kun i Rogaland og Vestfold har Circle K-kunder reddet mer mat, heter det i pressemeldingen.

Flest porsjoner i fylket ble reddet på stasjonen i Olav Vs gate i Bodø, som reddet 1518 måltider med overskuddsmat.

– Det er omtrent umulig å aldri ha varer til overs, og det gir ingen god følelse å kaste fullt brukbar mat, sier stasjonsdriver Mikkel Sinclair Lyngar i pressemeldingen.

– Samarbeidet med Too Good To Go er en vinn-vinn-situasjon for oss, legger han til.

Bak stasjonen i Bodø sentrum følger Circle K Mosjøen med 1244 porsjoner, Circle K Hunstad med 1106 porsjoner, Circle K Grubhei med 801 porsjoner og Circle K Fauske med 346 porsjoner mat.

– Opplegget har hjulpet oss med å slippe å kaste så mye mat og heller kunne selge det for en billig penge, sa Nina Bjørnes Hansen fra Circle K i Mosjøen etter at de hadde lansert tilbudet etter nyttår i 2018.

Nasjonalt har samarbeidet mellom Circle K Norge og Too Good To Good oppnådd et klimakutt tilsvarende om lag 88 tonn CO₂.

Artikkeltags