Førstkommende torsdag blir det offisiell åpning og fest på Bystranda. Med kjente artister, Elias, danseoppvisninger og noen ekstra overraskelser håper arrangørene å lokke til seg så mange vefsninger som mulig for å vise fram en av byens ferskeste attraksjoner.

- Det blir en stor gratisfest til byens innbyggere og andre som ønsker å være med, sier Trond Are Rasmussen i Helgeland Event.

- Hva med bading?

- Litt bading håper jo vi at det blir, men det er nok for de mest hærige om man skal dømme ut fra de siste værmeldingene, sier Rasmussen som har tro på et stort oppmøte selv om sommeren er på hell.

- Det blir en skikkelig strandfest for alle, både barn, ungdom og voksne. Kjente artister som Aleksander Walmann og Adrian Jørgensen skal på scenen, mens Mosjøen båtforening sørger for at den populære redningsskøyta Elias trafikkerer i farvannet utenfor stranda.

 

For et års tid siden kom den første leveransen med sand på plass, og personmarkedssjef Svein Hansen i Helgeland Sparebank mener det nå er på høy tid at Bystranda offisielt åpnes.

- Vi ønsker å markere den flotte stranda og promenaden vi har fått her, og området har blitt veldig populært på kort tid. Det står nesten alltid mange biler parkert på parkeringsplassen, og da jeg syklet forbi her en kveld i juli var det helt fullt på stranda, sier Hansen som roser engasjementet blant byens befolkning.

- Mange kommer hele tiden med ideer til hvordan vi kan videreutvikle å forbedre området, og det er selvsagt noe vi tar med oss videre, legger ingeniør Lene Øksendal ved teknisk drift i Vefsn kommune til.

- Hva dere noen prosjekter på gang?

- Det er mange muligheter her, men toaletter, mattilbud og varmerom er noe vi jobber med. I tillegg er det som nevnt mange gode forslag som kommer inn, og både en flytende scene og en beachvolleybane er noe vi vil se nærmere på, sier Øksendal.