Endrer reglene for parkering under Bysprinten: - Her er masse plass!

- Her er masse plass, sier Frank Vollan i Helgeland Event om plassen utenfor Mosjøen videregående skole.

- Her er masse plass, sier Frank Vollan i Helgeland Event om plassen utenfor Mosjøen videregående skole. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det blir andre regler for parkering i sentrum under Bysprinten - men ikke frislipp.

DEL

- Bak den gamle busstasjonen, i deler av C.M. Havigs gate opphever vi parkeringsforbudet. I tillegg blir det fri parkering ved videregående skole i sentrum, ved Elvebakken og deler av området ved Sjøsiden, sier Frank Vollan, daglig leder i Helgeland Event, som arrangerer Bysprinten.

Det blir også muligheter for parkering på Veveritomta og ved Mjåvatnbrygga. På de områdene hvor parkeringsbestemmelsene blir opphevet, vil det bli hengt plast over skiltene. Hvis det ikke er plast over skiltene, er parkeringsbestemmelsene som vanlig. Løypa skal blant annet gå foran den gamle busstasjonen.

- Vi kan ikke oppheve alle forbud i byen. Vi vil oppfordre folk til å forholde seg til de reglene som er om parkering, og til å ta buss. Kanskje ta buss med ungene for en gangs skyld og kose seg med det, eller ta bussen til byen og ta en øl. det går buss, og det finnes nok av parkeringsplasser, men noen må være forberedt på å gå i to minutter, sier Vollan.

Tidligere år med Bysprinten har Vollan fått tilbakemeldinger fra folk som har fått bot.

- Det er noen som har reagert, og det må de gjerne gjøre, men det betyr jo at de har parkert feil. Nå vil det være fokus på handikapparkering og feilparkeringer som er til hinder for annen trafikk og trafikksikkerheten. Vi blir ikke glad når folk som ikke har rett på det bruker handikapparkeringen, sier Vollan.

Helgeland Event og Vefsn kommune har hatt møter i forkant og avklart hvordan folk kan parkere under Bysprinten.

- Vi har et veldig godt samarbeid med Bysprinten og en god dialog med brann- og parkeringsetaten. Vi må prøve å finne en ordning som gjør at det blir så fleksibelt som mulig, men samtidig må alle innse at parkeringsregler gjelder, forklarer Vollan.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken