Mosjø-blogger i hardt vær - truet med å anmelde kritiske lesere

Blogger Anne Brith Davidsen fra Mosjøen har truet med å anmelde lesere etter det hun oppfatter som kritiske kommentarer og sjikane på bloggen hennes.

Blogger Anne Brith Davidsen fra Mosjøen har truet med å anmelde lesere etter det hun oppfatter som kritiske kommentarer og sjikane på bloggen hennes.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Anne Brith Davidsen fra Mosjøen er en av Norges største bloggere, og har også medvirket i TV2-serien "Bloggerne. Ifølge blogglisten.no er hun ofte blant landets ti mest leste bloggere, og flere kjente merkevarer har annonsert på plattformene hennes.

Davidsen blogger om baking og matlaging, men også om temaer som livsstil og familielivet med fire barn. Sistnevnte er det ikke alle som setter like stor pris på, og minst to blogglesere har kontaktet selskap for å si at de ikke ønsker å benytte seg av deres produkt så lenge selskapet samarbeidet med Davidsen. Til Dagens Næringsliv sier Gry Monica Engen at hun tok kontakt med et av selskapene fordi hun synes bloggerens bruk av egne barn i markedsføring er uetisk og fordi hun mener hun har utlyst konkurranser uten å trekke premier.

Det førte til at Davidsen skal ha tatt personlig kontakt med Engen og hennes arbeidsgiver, og i følge bloggleseren også skal ha truet med anmeldelse.

Davidsen på sin side mener Engen har vært ute etter henne, og hun har ingen planer om å legge seg flat for kritikken.

- Bakgrunnen for at jeg tok kontakt er at hun har skrevet til en av mine oppdragsgivere, på det jeg mener er misvisende grunnlag. Det ønsket jeg å få en avklaring på, og når det gjelder anklager om trusler fra min side, så blir dette selvsagt ord mot ord. Det er ikke min opplevelse av samtalene, sier Davidsen til dn.no.

Avisen har også snakket med en annen kvinne, som også sier hun er blitt oppringt av Davidsen etter å ha skrevet kritiske kommentarer om bloggeren på nett.

Etter å ha vært i kontakt med Engen og den andre kvinnen, skrev Davidsen på sin blogg at hun har identifisert «trollene» og «haterne» som har hetset henne og familien, og at disse kan politianmeldes. Hun har også trukket frem muligheten for politianmeldelse i skriftlig kommunikasjon med begge, selv om det så langt ikke har skjedd.

– Det er en politisak gående. Politiet har den informasjonen de trenger, sier Davidsen til avisen, og legger til:

– Det er ingen tvil fra min side hva dette dreier seg om. Å drive med sjikanering og hetsing på sosiale medier over lang tid, og å ta kontakt med mine oppdragsgivere for ødelegge mitt navn og rykte, er ikke greit og svært lite konstruktiv.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken