Fikk gjennomslag for industrisatsing

TALTE: Rune Krutå talte til Aps landsmøte.

TALTE: Rune Krutå talte til Aps landsmøte. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Rune Krutå, kommunestyrerepresentant og leder i Vefsn Arbeiderparti deltok på landsmøtet i moderpartiet denne helgen. Da holdt han innlegg om videreutvikling av industrien i Norge og kabler for strøm mellom Norge og Europa.

- Kjære landsmøte, vi står nå ved et veiskille. Skal vi videreutvikle industrien i Norge, må vi være restriktive i forhold til nye utenlandskabler. Vår politikk må være at fornybar vannkraft skal føre til nye industriarbeidsplasser i Norge, sa Krutå i innlegget sitt.

- Nye kabler vil i hovedsak dreie seg om eksport av strøm. NVE har sagt at dette medfører en liten prisøkning på 3 øre pr. KWh. Men hva er konsekvensene for industrien? For min bedrift, Alcoa i Mosjøen, kan dette bety 100 millioner i økte utgifter. Er det slik vi legger til rette for nåværende og ny industri i landet vårt? spurte Krutå landsmøtet.

Han forteller at landsmøtet gikk særdeles bra for temaet han tok opp, som ble tatt godt imot av partileder Jonas Gahr Støre.

- Det gikk kanonbra. Jonas tok med industrien i oppsummeringen sin. Vi skal ikke bygge kabler som gjør at strømmen blir dyrere i Norge. Det er et viktig steg. Industripolitikken ble også satt på dagsorden som et satsningsområde. Jeg tror helt klart på at det løftet holdes og at det blir en satsing på dette. Det er ikke noe man kan springe fra, sier Krutå og forklarer videre:

- Dette er en klar tilbakemelding fra Jonas om at vi skal bruke industri til å skape arbeidsplasser i Norge. Det er jeg veldig fornøyd med, sier Krutå. Neste helg er det landsmøte i fagforbundet Industri Energi, som mange Alcoa-ansatte, blant annet Rune Krutå er medlem av.

- Da håper jeg at vi nok en gang får bekreftet det Jonas sa, og at vi får vist at industri er et stort fokus hos Arbeiderpartiet, sier Krutå, og forklarer hvorfor strømpriser og kabler til utlandet er så viktig for norske arbeidsplasser.

- Når bedrifter plasserer penger, gjør de det utifra hvor de kan få mest mulig igjen for pengene, sier Krutå, og viser til at dersom bedriftene får mindre overskudd i Norge, blir ikke Norge valgt. I løpet av 2019-2022 går flere kraftavtaler ut.

- Da er det veldig viktig med prisgaranti på kraft, mener Krutå.

Artikkeltags