Gå til sidens hovedinnhold

Mobilfri klassetur for 7. trinn på Mosjøen skole: – Først var det et sjokk, så gikk det veldig greit

Artikkelen er over 3 år gammel

7. trinn ved Mosjøen skole var i helga på klassetur og avslutning etter sju års skolegang sammen. Og turen måtte de gjennomføre uten mobil.

– Vi tok opp dette med mobilfri klassetur på siste foreldremøte før avreise. Når foreldrekontaktene hadde ryggdekning fra foreldrene var det greit å si det til ungene, sier Espen Isaksen, foreldrekontakt for 7. trinn ved Mosjøen skole.

– Vi ønsket at ungene skulle prate sammen og finne på ting i stedet for å glane i skjermen. Vi ble enige om at ungene skulle få utlevert telefonen på kvelden og fikk beholde den i en time for å ivareta streakene sine på Snapchat. Tilbakemeldingene var kjempebra og dette gjorde nok at de fant på mer ting sammen, fortsetter han.

Men selv om sjuendeklassingene fikk beskjed om at de ikke kunne bruke mobilen gjennom hele turen, ser det ut til at de syntes det ble en bra helg likevel.

– Det kom først som et sjokk på meg at vi ikke skulle bruke mobilen, men etter hvert gikk det veldig greit. Jeg glemte rett og slett av den og gjorde andre ting som jeg vanligvis ikke ville gjort, sier Isabell Hegnes Daleng (13).

– Trinnet var på Seløya på Herøy og kjørte RIB, fisket, spilte kort og spiste mat på Augustbrygga. Som avslutning måtte alle gi terningkast på turen. Snittkarakteren ble 5,44, så de trivdes godt selv om mobilen ble tatt fra dem, sier Espen Isaksen.

Les også

Vil ha mer tid til å være sosial – dropper mobilen hele skoledagen

 

Kommentarer til denne saken