Tiendebyttehelg: - Du bør helst gå eller sykle, eller parkere øst i Mosjøen

ØST I MOSJØEN: Tove Pettersen Wiik og Christer Amundsen ber folk parkere øst i Mosjøen og da utenfor p-sonen i sentrum.

ØST I MOSJØEN: Tove Pettersen Wiik og Christer Amundsen ber folk parkere øst i Mosjøen og da utenfor p-sonen i sentrum. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er duket for Tiendebytte i Mosjøen sentrum. Med mange færre p-plasser tilgjengelig gir dette større utfordringer enn normalt for trafikken og for sikkerheten

DEL

Trafikkbetjent Tove Pettersen Wiik og avdelingsleder for vei i Vefsn kommune, Christer Amundsen, har en klar oppfordring til folk som skal besøke Tiendebytte, og spesielt på den mest folksomme tiendebyttedagen, nemlig lørdag:

– Vi ber folk enten om å gå eller sykle til byen, eller parkere bilene sine i gatene øst for Tordneskjoldsgate, sier Pettersen Wiik, som sammen med arrangøren Helgeland Event har vedtatt ekstraordinære tiltak for parkeringen under tiendebyttehelga (se punktliste nederst i saken).

Mange færre p-plasser

All erfaring tilsier at Tiendebytte genererer stor trafikk av besøkende. Fra sine mange arbeidslørdager i forbindelse med arrangementet vet også Pettersen Wiik at hun har skrevet ut en stort antall parkeringsbøter.

I år blir det ekstra snaut med p-plasser i sentrum. Årsaken er at veveritomta og justistomta, som normalt har avlastet sentrum med p-plasser, i år er okkupert av byggevirksomhet. Dessuten er grusplassen vest for Sjøsiden senter bekledt med installasjonene til Hugos Tivoli.

– Jeg antar at sentrum og sentrumsnære områder byr på minst hundre færre p-plasser enn det vi har vært vant med, sier Pettersen Wiik.

Anbefaler at folk går noen hundre meter

Nettopp derfor henstiller hun og Amundsen folk om enten å bruke kroppen som transportmiddel til sentrum, alternativt å parkere utenfor p-sonen i bykjernen.

– Å sette bilen utenfor p-sonen bidrar til at trafikkavviklingen går mye bedre og at trafikksikkerheten øker. Det blir mange myke trafikanter i gatene i helga. Da må sikkerheten være best mulig, sier Pettersen Wiik.

Amundsen supplerer at det normalt finnes omkring 950 p-plasser innenfor p-sonen i sentrum.

– Mange synes jeg bør ta fri

Pettersen Wiik skal på jobb også under årets tiendebyttelørdag.

– Av erfaring vet jeg at mange synes jeg heller bør ta fri denne dagen. En del bilister synes jeg ikke skal være så nøye med parkeringsreglene akkurat under Tiendebyttelørdag. Men jeg vet også at mange forstår argumentasjonen min når jeg forklarer dem hvorfor jeg er nødt til å holde meg til reglene. Reglene er jo laget for å sikre en god trafikkavvikling og for å ha god sikkerhet. Og reglene gjelder jo selv om det er Tiendebytte. Jeg har ikke som mål å skrive ut flest mulig bøter. Jeg har som mål nettopp å sikre god trafikkavvikling. Vi må huske at det blir smalt og uoversiktlig for større kjøretøy, for eksempel utrykningskjøretøy, dersom det står biler over alt. Det kan blir det reine kaos i sentrum dersom folk ikke følger reglene. Det er viktig at jeg synes i trafikkbildet, sier Wiik Pettersen.

Her er regler og vurderingsmoment for parkering i Mosjøen under tiendebyttehelga:

  • Tidssonene gjelder i sentrum som vanlig (dvs. at alt av parkering som ikke er anvist på skilt, er forbudt)
  • Aktuelle p-områder i sentrum uten tidssoner: Mosjøen videregående skole, og Elvebakken
  • Alle gater øst for Tordenskjoldsgate er uten tidssoner
  • Parkering langs Dolstadgata mellom Alcoa og veveritomta er lov, bortsett fra Alcoas egen parkering torsdag og fredag
  • Gratis bytog mellom Mosjøen camping og sentrum fredag og lørdag

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken