Håper å tjene 50.000 kroner på fastelavnsris: – Vi ser alltid på om det er noe vi kan bidra med i lokalmiljøet

Arbeidsglade: Drivkraften til davene er det sosiale seg i mellom, og at pengene går til en god sak. Bak f.v.: Evelyn Røsdal Eriksen, Evy Olaussen, Lisa Slåen, Ingebjørg Aufles og Sølvi Isaksen. Foran f.v.: Torunn Andersen, Ingrid Fredlund, Asbjørg Jakobsen, Ester Larsen, Liv Lyftingsmo, Anne Marie Haugnes og Reidun Hayes.

Arbeidsglade: Drivkraften til davene er det sosiale seg i mellom, og at pengene går til en god sak. Bak f.v.: Evelyn Røsdal Eriksen, Evy Olaussen, Lisa Slåen, Ingebjørg Aufles og Sølvi Isaksen. Foran f.v.: Torunn Andersen, Ingrid Fredlund, Asbjørg Jakobsen, Ester Larsen, Liv Lyftingsmo, Anne Marie Haugnes og Reidun Hayes. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Med det som skal bli til sammen 605 fastelavnsris håper Mosjøen Sanitetsforening å tjene inn nok penger til en El-sykkel som sykehjemmet skal få.

DEL

– Hvert år ser vi om det er noe vi kan bidra med i lokalmiljøet. I fjor brukte vi over 50.000 kroner på ungdommene, og i år blir det de eldre, sier Sølvi Isaksen.

Hun sitter inne på Kløverhuset sammen med elleve ivrige sanitetskvinner og lager fastelavnsris. Praten går flytende mellom dem, og det er bare smil å se mens fjærene festes til greinene.

– Årets inntekt skal gå til en elektrisk sykkel som har plass til to personer. Kommunen har jo bare en sykkel, som de tre institusjonene må dele på, sier Isaksen.

Mosjøen Sanitetsforening ble spurt av Lions om de ønsket å spleise på en slik sykkel.

– Det sa vi nei til. Det har da resultert i at de også skal kjøpe en sykkel. Da blir tre sykler, og institusjonene vil få en på hver plass, smiler Isaksen.

Så langt har damene laget 450 fastelavnsris, og til sammen skal de binde 605 stykker.

– Vi har laget fastelavnsris i cirka 30 år. 500 ris med 10 fjær skal selges til privatpersoner, og 105 litt større med 20 fjær skal selges til bedriftene, sier Ester Larsen.

Fastelavnsrisen kommer i salg 14 dager før fastelavn, og damene håper de klarer å tjene inn 50.000 kroner som El-sykkelen koster.

– Vi har jobben med å sanke inn greiner, binde dem sammen og feste fjær, men uten kunder blir det ingen penger, sier damene.

Arbeidet deres skal være ferdig i løpet av denne uken.

– Vi har det veldig sosialt og trivelig mens vi jobber, sier gjengen.

Artikkeltags