Klare til årets fastelavnsrissalg – elsykkel til 63.000 kroner er bestilt

Elsykkel: Mandag går salget i gang for å samle inn penger til en ekstra elsykkel til sykehjemmene. 
Bak f.v. Hilde Thorstensen Rosvold, avdelingsleder Fredlundsskogen sammen med sanitetskvinnene Sølvi Isaksen, Asbjørg Jakobsen, Lisa Slåen. Foran f.v Ingrid Fredlund, Reidun Hayes, og Ester Larsen.

Elsykkel: Mandag går salget i gang for å samle inn penger til en ekstra elsykkel til sykehjemmene. Bak f.v. Hilde Thorstensen Rosvold, avdelingsleder Fredlundsskogen sammen med sanitetskvinnene Sølvi Isaksen, Asbjørg Jakobsen, Lisa Slåen. Foran f.v Ingrid Fredlund, Reidun Hayes, og Ester Larsen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mandag starter Mosjøen Sanitetsforening salget av årets fastelavnsris. Inntektene skal gå til å dekke en elsykkel til sykehjemmene.

DEL

– Vi er virkelig glad for at Sanitetskvinnene skal gi oss en elsykkel. Det vil gjøre det så mye enklere for sykehjemmene å ha hver sin sykkel, sier Hilde Thorstensen Rosvold, avdelingsleder ved Fredlundskogen.

For to år siden fikk Vefsns tre sykehjem en elsykkel med plass til to passasjerer på deling. Sanitetskvinnene bestemte seg for at årets salg skulle gå til en ekstra elsykkel. Mosjøen Sanitetsforening ble også spurt av Lions om de ønsket å spleise på en slik sykkel. Men det sa de nei til, og det har resultert i at Lions også skal kjøpe en sykkel, slik at alle tre sykehjemmene vil få hver sin.

– Vi har en sykkel i dag som går på rundgang mellom Parken Bo, Vefsn sykehjem og oss. Vi har den da hver tredje uke, noe som har gått fint, men vært tungvint. El-sykkelen er veldig populær, og vi bruker den over alt. Nå vil vi få muligheten til å bruke den når vi måtte ønske, smiler Thorstensen Rosvold.

For å dekke kostnadene til elsykkelen skal Sanitetskvinnene selge fastelavnsris. De har gjort klar 650 bunter, og oppfordrer alle vefsningene til å kjøpe.

– Mandag begynner vi salget, og får vi solgt alle buntene vil det dekke utgiftene på sykkelen. I utgangspunktet trodde vi den skulle ha en prislapp på 50.000 kroner, men det endte med 63.000 kroner, sier Sølvi Isaksen.

Begge elsyklene er bestilt, og det er lovet at de skal komme i april. Planen er at det skal bli en felles overrekkelse etter påske.

Håper å tjene 50.000 kroner på fastelavnsris: – Vi ser alltid på om det er noe vi kan bidra med i lokalmiljøet

Artikkeltags