Kondomer og glidemiddel til våryr ungdom

God glid: Reneè Karlsen, Gunn-Elin Hamnes, Siv-Anne Almås Simonsen og Janne H. Ottermo byr på gratis gummi og glidemiddel. Foto: Stine Skipnes

God glid: Reneè Karlsen, Gunn-Elin Hamnes, Siv-Anne Almås Simonsen og Janne H. Ottermo byr på gratis gummi og glidemiddel. Foto: Stine Skipnes

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Trenger du kondomer og glidemiddel? Mosjøen Apotek byr på den slags – helt gratis.

– Forebygging mot uønsket graviditet og kjønnssykdommer ikke minst, begrunner Reneè Karlsen, Gunn-Elin Hamnes, Siv-Anne Almås Simonsen og Janne Holltrø Ottermo. De "kler opp" russen til nasjonaldagen og har allerede gitt de røde og blå en bærepose hver med kondomer og glidemiddel type jordbærsmak. I tillegg er det fritt fram for å forsyne seg med prevensjon på apoteket – russ eller ikke. Kampanjen er sponset av Helsedirektoratet.

– Kondomene finnes også i tolvpakning, opplyser damene. De legger til at kondomene har en holdbarhet på to år og finnes i ulike størrelser. Ordinært koster det mellom 79 og 229 kroner for en pakke kondomer.

– Har det vært russ innom for å få kondomer?

– Ja, det har det. Men en russ jeg kapret sa han allerede hadde, kommenterer Karlsen.

Jenter mellom 16 og 20 år får for øvrig dekket 114 kroner for hver tredje måneds forbruk av p-piller.

– Men det er jo veldig kjekt å ha kondomer for hånden, sier Simonsen og minner om at kondomer er det enste prevensjonsmiddelet som beskytter både mot kjønnssykdommer og uønsket graviditet.

De første kondomene ble laget av innvoller fra dyr, mens dagens utgave ofte består av lateks, eller naturgummi. Det brukes som base for tyggegummi og blant annet i hansker, fetishutstyr – og kondomer. Alt ifølge Wikipedia.

Artikkeltags