Gå til sidens hovedinnhold

Fagerås fikk ønske-komiteen sin på Stortinget

Fagerås får ansvar for utdanning og forskning:

Artikkelen er over 4 år gammel

Mona Fagerås skal sitte i utdannings- og forskningskomiteen for SV og blir også utdanningspolitisk talsperson for partiet.

– Nå har jeg kommet «hjem» og får lov til å jobbe med de sakene som ligger hjertet mitt nærmest, sier Mona Fagerås til Lofotposten.
 

En plass i utdannings- og forskningskomiteen var på ønskelista hos den nybakte stortingsrepresentanten til SV.

– Jeg er selvfølgelig kjempeglad for dette. I tillegg er det et saksområde som er veldig viktig for partiet og det er et stort ansvar jeg har fått siden jeg både skal være utdanningspolitisk talsperson og representere partiet i komiteen.

Bakgrunn som lærer

Mona Fagerås har i tillegg til å være mangeårig kommunepolitiker og fylkesråd for næring også vært lærer og rektor i en årrekke på Vestvågøy.

– Med min bakgrunn tror jeg at jeg kjenner saksfeltet godt. Jeg har et fortrinn siden jeg har vært i læreryrket i 17 år. Jeg har vært kontaktlærer, sosiallærer og rektor.

Hva blir viktig å ta fatt på som konkrete saker for deg i utdannings- og forskningskomiteen?

– Vi har kjørt en valgkamp der lærernorm er en av sakene som ble frontet. Vi vil at det ikke skal være mer enn 15 elever per lærer på 1-4. trinn og ikke mer enn 20 elever per lærer fra 5.-10. trinn. Det er en sak vi vil kjøre videre på, sier Fagerås og peker også på debatten rundt strengere kompetansekrav til lærere.

– Flere lærere har opplevd å bli avskiltet på grunn av utdannelsen selv om de har erfaring i over 20 år. Dette vil vi ta fatt på i den nye stortingsperioden, sier SV-politikeren som sammen med partiet nå skal drive opposisjonspolitikk på Stortinget.

Les også: Her er hva Mona vil si i sitt første innlegg på Stortinget

Åpning mandag

Hvordan har de første dagene på Stortinget vært?

– Nå har vi hatt politisk opplæring og så blir det offisiell åpning med pomp og prakt på mandag. Da blir det på med bunaden! Det blir en spennende dag og da får jeg også besøk av ungene mine, sier Fagerås.

Det er foreløpig ikke klart hvilken komité og saksområde Jonny Finstad i Høyre får på Stortinget.

Les også: Mona (SV) KOMMER inn på tinget: – Det er litt uvirkelig

Kommentarer til denne saken