Gå til sidens hovedinnhold

14-åring ble mobbet på Snapchat – Håper jeg får hjelp nå

Artikkelen er over 6 år gammel

Utfrysing og nettmobbing har lenge vært en del av hverdagen for 14-åringen fra Sandnessjøen. Nå vil hun ha hjelp.

– Det kan ikke bli verre enn det er.

Den 14-år gamle jenta som for en uke siden ble nettmobbet via bildedelingstjenesten Snapchat ser ned i bordet. Det er ikke antydning til noe form for smil i ansiktet. Øynene er triste. Hun har hatt tøffe dager etter at hun ble sextrakassert av en eldre gutt, samt nettmobbet av flere andre. Sammen med foreldrene ønsker hun å dele litt av sin historie. For at folk skal forstå. At det er ikke enkelt å være tenåring, og være den som aldri får være med i gjengen.

– Det varierer veldig. jeg kan være glad i et øyeblikk, og så plutselig blir jeg sint. Jeg kan få raserianfall og være skikkelig gretten. Noe kommer nok av at jeg har diagnosen ADHD, men mye kommer av situasjonen, og at den er slik den er.

Mobbing

Hun beskriver en situasjon som er uvirkelig for den som ikke selv har opplevd det på kroppen. Hånende blikk, utfrysing fra medelever, og invitasjoner som alltid kommer til de andre, men ikke til henne. Hun forteller om mobbing som startet allerede i 1. klasse, og som bare har eskalert.

– Jeg får veldig mange stygge meldinger på telefonen og på sosiale medier. Jeg får høre at jeg er stygg, at jeg ikke er verdt noe. At verden er bedre uten meg, og at familien min og jeg er narkomane.

Stefar og mor viser meldingene fram, og alt 14-åringen forteller stemmer. Stygge meldinger, uten et snev av empati. Foreldrene forklarer at de tok kontakt med skolen for over et år siden, uten å få respons.

– Ikke før nå. Da denne saken kom fram. Da ble det tatt tak. og fra vår side har det vært forferdelig å ikke få hjelp. Man ser hvor mye hun sliter, og vi er kjemperedd for henne, sier de.

Ber om hjelp

De håper at saken nå blir tatt tak i, og at 14-åringen får den hjelpen som hun trenger.

– Hun må ha hjelp, og hun vil ha hjelp. Mobbingen kan ikke fortsette. Derfor vil vi ikke gi oss før skolen har tatt tak i saken, og får slutt på mobbingen. Vi har også kontaktet politiet og bedt dem se hva de kan gjøre for å hjelpe oss.

Tilbakemeldingene etter at mobbsaken ble kjent har vært flere. Og utelukkende positive.

– Det har vært godt å se at det finnes noen som bryr seg. Vi føler kanskje at det er litt for sent, men likevel er det bedre sent enn aldri, sier mor og stefar.

Kommentarer til denne saken