Gå til sidens hovedinnhold

E6 og Nordlandsbanen stengt i Mo i Rana etter kollisjon med jernbanebru

Artikkelen er over 3 år gammel

(RanaBlad): Et større kjøretøy kjørte onsdag formiddag i jernbanebrua ved Tverrånes i Mo i Rana.

Til Rana Blad opplyser operasjonsleder Tom Ove Hammer ved Nordland politidistrikt at politiet mottok melding om hendelsen klokken 1115.

- Det vi vet er at et større kjøretøy har kjørt i brua, og flyttet den 17 tonn tunge brua 10 cm. Vi har per nå ikke fått kontakt med sjåføren, forteller Hammer.

- Så vedkommende har stukket av fra stedet?

- Det kan vi jo ikke si på det nåværende øyeblikket, men når man kolliderer med en jernbanebru på 17 tonn med en slik kraft at denne flyttes 10 cm, så bør man vel kanskje merke noe. Det kan man vel si, uttaler Hammer, som forteller at politiet skal etterforske hendelsen.

Som en følge av hendelsen er Nordlandsbanen stengt mellom Mo i Rana og Dunderland. Bane NOR skal komme med en oppdatering på status klokken 1600.

Les også

Rana: Gravemaskin kjørte inn i jernbanebru

 

Som en annen følge av hendelsen er også E6 stengt, her er det skiltet omkjøring forbi stedet.  Det meldes om store køer på stedet.

Det er ikke første gang det skjer en kollisjon med samme bro. For knappe to måneder siden, 24. august, ble brua påkjørt av en gravemaskin. Den gangen måtte det utføres omfattende arbeid for å rette opp i situasjonen, og E6 og Nordlandsbanen ble stengt.