Gå til sidens hovedinnhold

Tirsdag var det sommertemperaturer på Svalbard - 50 år gammel varmerekord knust

Artikkelen er over 6 år gammel

Det var 4. desember i 1995 at det ble satt varmerekord på Svalbard lufthavn. Den gamle rekorden var på 1,5 plussgrader. Tirsdag ble denne drastisk flyttet opp til 8,7 grader, skriver Adresseavisen.

Isfjord Radio måtte også registrere at deres 49 år gamle varmerekord på 4,4 grader, satt 6. desember 1966, måtte flyttes opp til 5 grader, skriver avisen.

Samtidig skriver Adresseavisen at dagens temperaturer ligger rundt 20 grader over det som er normalt for denne tida på året.

Aftenposten skriver at statistikk fra eklima.no viser at det i perioden mellom november og april, aldri er målt en så høy temperatur i Longyearbyen som tirsdag. Målingene går helt tilbake til 1911. Bare én dag i juni i fjor ble det målt høyere temperatur enn tirsdag på Svalbard lufthavn/Longyearbyen.

Sysselmannførstebetjent Ståle Nylund sier til Nordlys at de økte temperaturene i utgangspunktet ikke skaper noen ekstrautfordringer for politiet.

– Evakueringseprioden er utvidet til førstkommende søndag, som følge av snøskredet. Utover det skaper ikke temperatursvingningene store problemer for politiet. Værforandringene skaper naturlig nok usikkerhet for snøscooterkjørerne, da skredfaren endres til stadighet. Dette er dog noe folk er vant med her oppe, sier Nylund.

Kommentarer til denne saken