Lastebil med henger kjørte i grøfta i Marka

NÆRE PÅ: Lastebilen ser ut til å ha sklidd i grøfta like ved hestene til Eirin Horrigmoe, men hestene forholder seg rolige til hendelsen.

NÆRE PÅ: Lastebilen ser ut til å ha sklidd i grøfta like ved hestene til Eirin Horrigmoe, men hestene forholder seg rolige til hendelsen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

En lastebil med henger har kjørt i grøfta i Marka ved Mosjøen. Eirin Horrigmoe oppdaget plutselig at traileren lå mot hestegjerdet hennes.

– Jeg merket ikke at det skjedde noe, men da jeg gikk opp fra garasjen så jeg at det lå en stor lastebil med henger inntil hestegjerdet. Den er borti gjerdet, men det ser ikke ut som om gjerdet ligger nede, forteller Horrigmoe.

Hun driver Stall Ekvipasjen, og sier at hestene ser ut til å ha håndtert trailerulykken med stor ro.

– De står bare rolig og ser på. Jeg har heldigvis en kjempestor luftegård, så de har et stort område å gå på. Om det hadde vært lite plass kunne det blitt noe annet, legger hun til.

Klokken 13:30 kunne Horrigmoe opplyse at det var bergingsbil på plass, og at hun hadde blitt fortalt hva som skjedde.

– Lastebilen kom kjørende fra sør, og så kom det en ganske stor bil med henger imot. Og når to biler med hengere møtes er det ikke mer plass på veien. Da kom lastebilen så langt ut at han havnet i grøfta. Det var passasjerer fra den andre bilen som kom og sa hva som skjedde, så det var en møteulykke.

Selv om dette uhellet ikke hadde noe med uvettig kjøring å gjøre, legger Horrigmoe til at hun generelt mener det er mye farlig kjøring i Marka.

– Hver dag oppstår farlige situasjoner. Hvis politiet hadde tatt turen opp fra sentrum kunne de tjent seg mye penger. Etter mye fram og tilbake med Vegvesenet er fartsgrensen satt ned, og det er satt opp skilt med Gårdstun, men det nytter ikke. Det er ingen respekt for at det er dyr her, sier Eirin Horrigmoe.

Artikkeltags