Økt ladetilbud på Helgeland - nå også på Majavatn

MAJAVATN: Her ved det tidligere vertshuset/hotellet på Majavatn, er den nye ladestasjonen plassert.

MAJAVATN: Her ved det tidligere vertshuset/hotellet på Majavatn, er den nye ladestasjonen plassert. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

I løpet av sommeren har Grønn kontakt etablert flere nye hurtigladestasjoner på Helgeland. Sist ute er ladestasjonen ved det tidligere vertshuset/hotellet på Majavatn.

DEL

Nå kan du ifølge selskapet Grønn Kontakt kjøre sømløst fra Mandal til Tromsø med kort vei til nærmeste ladestasjon. På Helgeland har nylig ladestasjonen på Majavatn kommet i drift. Og nå kan du kjøre greit med elbil på de fleste veiene i vårt område. Unntaket er Riksveg 17: Nesna og hele strekninga nordover mangler, bare Sandnessjøen og Brønnøysund er notert med ladestasjoner på kartet til elbilforeninga.   

På Tosenvegen kan det også for enkelte biler bli litt vel langt før lading i Hommelstø. På Vega, Herøy og Dønna mangler det også ladestasjoner ifølge kartet til elbilforeninga.

Betaling

Betalinga for ladinga gjør du via bruk av en ladebrikke. For eksempel fra selskapet Grønn Kontakt, eller kanskje aller enklest, fra Elbilforeninga. Det hele blir enklere om du har en app. Både Grønn Kontakt og Elbilforeninga tilbyr slike, men du kan og bruke SMS.

Tesla har sitt eget nett. Og det finnes flere tilbydere av lading. På Leland og i Hattfjelldal. I Mosjøen og på Mo er det hele fire tilbydere. I Korgen to.

Burger King

Hurtigmatkjeden Burger King satser nå enda mere på å ha ladestasjoner ved sine restauranter i Norge. Umoe Restaurants, som driver Burger King i Norge, har nylig inngått en omfattende avtale med Grønn Kontakt for å etablere flere hurtigladestasjoner på kjedens restauranter over hele landet.

– Burger King er nå Norges største hurtigmatkjede med 72 restauranter, og vi er godt plassert langs de mest trafikkerte strekningene i landet. Det er naturlig at vi videreutvikler disse stedene i takt med de samfunnsendringene som skjer rundt oss for å skape størst mulig gjesteverdi. Vi ønsker at flest mulig av våre gjester skal få mulighet til å lade sine biler samtidig som de får noe godt å spise. Vi bidrar gjerne til at grønn energi blir minst like tilgjengelig som fossilt brennstoff, sier Sverre Helno som er konserndirektør i Umoe Restaurants.

Stor utbygging
De første av disse hurtigladestasjonene er planlagt istandsatt i løpet av høsten 2018. Grønn Kontakt har allerede over 200 hurtigladestasjoner over hele Norge. De har fra før samarbeid med Coop, Olav Thon Gruppen og Circle K. Selskapet etablerer i år også ladestasjoner i Sverige.

– Avtalen med Burger King er svært viktig for oss. Den gir oss tilgang til noen av Norges mest attraktive steder for å sette opp ladestasjoner og vil forsterke vårt ladenettverk, sier Ole Henrik Hannisdahl, daglig leder i Grønn Kontakt.

Artikkeltags